HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 55. Kütüphane Haftası Kutlandı
1 Nisan 2019, Pazartesi
55. Kütüphane Haftası Kutlandı

Uşak Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 55. Kütüphane Haftası nedeniyle etkinlikler düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen etkinliğe Uşak Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Himmet Kaya, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, Prof. Dr. Ramazan Ege, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Delen, Dr. Öğr. Üyesi Hasan Akdağ, Dr. Öğr. Üyesi Polat Can, Hacettepe Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Zehra Taşkın, Dr. Öğr. Üyesi Gülten Demiral, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Kaya, kitap okumanın, kendimizi ve hayatı anlamak için yapılan en anlamlı eylem olduğunu söyledi. Açılış konuşmasının ardından “50. Kütüphane Haftası” adlı belgesel gösterildi. Belgesel gösteriminin ardından en çok ödünç kitap alan Arş. Gör. Erhan Ezici, Şef Dilek Davulcu ve Nilgün Zülfiye Işık'a ödülleri verildi.

Ödül takdiminin ardından Uşaklı halk ozanı Mustafa Çobanoğlu ile söyleşi gerçekleştirildi. Çobanoğlu, Uşak yöresine ait türküleri seslendirdi. Söyleşinin ardından Hacettepe Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Zehra Taşkın 'Açık Erişim ve Lisans Uygulamaları' adlı konferans verdi. Konferansın ardından “Sıra dışı Okurlar Belgeseli 2018” gösterildi.

Programın öğleden sonraki oturumunda Prof. Dr. Ege başkanlığında; Prof. Dr. Öntuğ, Dr. Öğr. Üyesi Delen, Dr. Öğr. Üyesi Akdağ, Dr. Öğr. Üyesi Can'ın katılımıyla, 'Disiplinler Arası Bir Bilim Olan Kütüphaneciliğe Dair Yaklaşımlar' adlı panel gerçekleştirildi. Panelin ardından Dr. Öğr. Demiral tarafından, 'Veri Madenciliği ile Kütüphane Kullanımı ve Ders Başarısı Arasındaki İlişki’ adlı konferans verildi.

55. Kütüphane etkinlikleri kapsamında Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı ile Kültür Sanat ve Kitap Okuma Topluluğu tarafından köy okullarına kütüphane kurmak amacıyla, 04-25 Mart tarihleri arasında kitap bağış kampanyası düzenlendi. Toplanan 900 adet kitap, Uşak Merkez Yapağılar Köyü Ortaokuluna bağışlanarak, okul kütüphanesi oluşturuldu. Ayrıca Uşak Özel Başak Anaokulu öğrencileri, Uşak Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi'ni ziyaret etti.