HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İŞKUR Kampüste
28 Mart 2019, Perşembe
İŞKUR Kampüste

Uşak Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörüğü tarafından düzenlenen "İŞKUR Kampüste" programı Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uşak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlhan Temel, Uşak Üniversitesi Mezunlar Ofisi ve Kariyer Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Eser Yeşildağ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Nitelikli Mezun, Nitelikli İş Gücü

Rektör Savaş yaptığı konuşmada, nitelikli istihdamın önemine değinerek Uşak Üniversitesi olarak öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca, çalışma alanlarında daha çok zaman geçirecekleri bir sistem kurduklarını belirtti. Prof. Dr. Savaş, “Öğrencilerimiz mezun olduklarında alanlarında daha deneyimli olacaklar. İşletmelerimiz de ihtiyaç duydukları nitelikli insan gücünü istihdam edecek. Uygulamalı eğitim, Mühendislik Fakültemizde 7+1 (yedi yarıyıl üniversitede, bir yarıyıl işletmelerde), Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzda da 3+1 şeklinde yapılıyor. Bu sistemi üniversitemizin tüm birimlerinde uygulanacak hale getirmek istiyoruz. Nitelikli mezun, nitelikli iş gücü demektir. İŞKUR, bugün üniversitemizde. Sizlere yol gösterecek bilgiler aktaracaklar. Faydalı olacağına yürekten inanıyorum. Sizlere tavsiyem, çok çalışın çünkü çalışmadan hedeflerinize ulaşamazsınız.” dedi.

Temel ise, İŞKUR’un istihdamı kolaylaştıran ve işgücü arzı ile talebini eşleştiren en iyi yol olduğunu söyleyerek, gençlerle bir araya geldikleri bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından, Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanı Mustafa Asım Aydın, İŞKUR faaliyetlerini tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi. Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Uran, “CV Hazırlama ve Etkili Mülakat Teknikleri” hakkında bilgi verdi.

Etkinlik sonunda Rektör Prof. Dr. Savaş ve İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel katılımcılara teşekkür belgesi ve plaket takdim etti.

Etkinliğin ardından 500 kişiye katılım belgesi verildi.