Ana Sayfa / Haberler / Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Anma Etkinlikleri Devam Ediyor
28 Mart 2019, Perşembe
Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Anma Etkinlikleri Devam Ediyor

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türkiye Diyanet Vakfı Uşak Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdunda İslam Bilim Tarihini ve İslam Bilim Tarihinin en önemli bilim insanlarından olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anlattı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Prof. Dr. Savaş, “İslam Bilim Tarihinde Matematik” adlı sunumu yaparak, Müslüman Türk bilim insanlarının bilime yaptığı katkılardan bahsetti. Matematiğin hayatın her katmanında, doğanın her yerinde olduğunu anlatan Rektör Savaş, “Birçok alanda matematik etkindir. Bilime damga vuran Türk-İslam dünyasıdır. Harezmî, Ömer Hayyam, Matrakçı Nasuh ve Uluğ Bey gibi ilim insanları Batı ilminin kaynağı olmuştur.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatının son anına kadar çalıştığının altını çizen Prof. Dr. Savaş, “Rahmetli hocamızı örnek alın, çok çalışın, çok kitap okuyun. Unutmayın ki, İslam bilim adamlarının üretmiş olduğu bilimsel sonuçların Batıya ulaşmasıyla, bugünkü Avrupa bilimi doğmuştur.”dedi.