HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / In Orchestra ile Özel Çocuklar Farkındalığı
22 Mart 2019, Cuma
In Orchestra ile Özel Çocuklar Farkındalığı

Down sendromlu bireylerin sosyal yaşama katılmasını amaçlayan "InOrchestra" adlı AB projesi kapsamında projenin Türkiye ayağı, Uşak Üniversitesi koordinatörlüğünde İzmir Down Sendromu Derneği, İyilik Atölyesi, Mavibahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezinin desteğiyle 1,5 yıldır tiyatro ve sinema çalışmaları devam ediyor.

Özel çocukların kişisel gelişimi ve öğrenme yeteneklerini müzik, sanat, tiyatro gibi çeşitli sanat dallarını kullanarak geliştirilmesinin amaçlandığı projede, 12-35 yaşlarındaki 15 Down sendromludan oluşan tiyatro grubu, Haziran ayı sonunda İtalya'da gerçekleştirilecek olan festivalde "Umut Otobüsü" isimli oyunları ile Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanıyor.

Down Sendromlu Tiyatro Grubu Uluslararası Festivalde

Proje koordinatörü Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Özçınar, oyunun 21 Haziran'da İzmir'de sahneleneceğini ve 29-30 Haziran tarihlerinde ise İtalya'nın Floransa şehrinde gerçekleştirilecek engelliler sanat festivalinde Türkiye'yi temsil edeceğini belirtti. Down sendromlu kişilerin iletişim becerilerini, öz güvenlerini arttırmak, kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlamak için çalıştıklarını aktaran Doç. Dr. Özçınar,‘‘Umut Otobüsü" isimli oyun çocukların ilgi alanlarına, yeteneklerine ve becerilerine göre hazırlandı. Başlangıçta bir araya gelemeyen çocuklar, bugün çok rahat birlikte doğaçlama ve çalışma yapabiliyorlar. Çocukların da gelişiminde belirgin bir farklılık gözlemlenmiş durumda. Hiç konuşmayan arkadaşlarımız bugün çok daha fazla kelimeyle konuşabiliyorlar. Dans gösterisiyle sahneye çıkıyorlar."dedi.