HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden “Çöp Bisiklet Projesi”
18 Mart 2019, Pazartesi
Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden “Çöp Bisiklet Projesi”

Çöp Bisiklet Plastik Atıkları Topluyor

Uşak Üniversitesi Yeşil Pedal Bisiklet Topluluğu,“Çöp Bisiklet Projesi”ni hayata geçirerek plastik atıkları toplayıp daha temiz bir çevre oluşturmak için farkındalık yaratıyor.

Türkiye’de Bir İlk: Çöp Bisiklet

Topluluk Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sevgi Tatar, “Türkiye’de bir ilk olan proje kapsamında topluluk öğrencileri ve gönüllü arkadaşlarımızla önce 4 metre yüksekliğinde demirden bir bisiklet yaptık. Bu bisikleti kampüs içinde gerçekleştirdiğimiz çöp toplama etkinliğinde biriktirdiğimiz atıklarla kapladık. Çöp bisikletimiz kampüs konser alanında sergileniyor. Daha yeşil bir dünya için, bizden sonraki nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için topluluk olarak üstümüze düşeni yerine getirmeye hazırız. Projemizde bize destekleri olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere, destek olan tüm öğrencilere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Rektör Savaş, Yeşil Bisiklet Topluluğu’nun yaptığı projeyi çok beğendiğini belirterek, daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya için, insanların atıklar konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.