HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı
15 Mart 2019, Cuma
14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Karahan, Türk Kızılayı Uşak Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Umut Koçak, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Karahan, herkesin Tıp Bayramı'nı kutlayarak, 14 Mart Tıp Bayramı'nın tarihi hakkında bilgi verdi.

Savaş, “Örnek Alınacak Birçok Bilim İnsanımız Var”                         

Prof. Dr. Savaş, tıpta yol kat etmek isteyenlere Türk-İslam Bilim İnsanı İbn-i Sina'nın kitaplarını okumasını tavsiye ederek, İslam bilim tarihinin en önemli bilim insanlarının yaptığı çalışmalardan örnekler verdi. Rektör Savaş, “Her alanda kendimizi geliştirmeli ve çalışmalıyız. Başta sağlık çalışanları olmak üzere herkesin tıp bayramını kutlarım.” dedi.

Tıp Bayramı programının konuk konuşmacısı Dr. Koçak, Türk Kızılayı'nın yaptığı çalışmaları anlatarak, “Kızılay bütün çalışmalarını insanlık için sunar ve en önemli birimi kan bağış birimidir. Ege Bölgesi ve Uşak, kan bağışlamada üst sıralardadır. Bu başarıda en büyük faktör Uşak Üniversitesi öğrencileridir. Sizlere teşekkür ediyorum.” dedi. Koçak ayrıca kök hücre ve bağışı konularında bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ardından program, öğrencilerin müzik dinletisi ve Tıp Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı video gösterisi ile devam etti.

Etkinlik sonunda Rektör Savaş, fakülte tarafından düzenlenen münazara yarışmasını kazanan Tıp Fakültesi öğrencileri Senanur Sıkı ve Selen Yavuzlar'a ödüllerini takdim etti.