Ana Sayfa / Haberler / BulUşak Eğitimleri Gençlere Yol Gösteriyor
11 Mart 2019, Pazartesi
BulUşak Eğitimleri Gençlere Yol Gösteriyor

Uşak Üniversitesi ile Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen, “Haydi Gençler İnovasyon’dan İstihdama” adlı Erasmus+ projesi kapsamında, “BulUşak” yarışmasına başvuran lise öğrencilerden ön elemeyi geçenlere, Araştırma Görevlisi Gürkan Küçükyıldız eğitim verdi. Eğitime il genelinde farklı okullardan 132 öğrenci ve bir rehber öğretmen katıldı.

Yarışmaya, “Robotik, Yazılım, İnovatif Tasarımlar (Deri, Tekstil, Seramik vb.), Matematik ve Fen Bilimleri Uygulamaları, Akıllı Nesneler ve İnovatif Fikirler” başlıkları altındaki toplam 6 temada, 82 proje ön başvuru gerçekleştirirken, 71 proje ön başvuru aşamasını geçti.

Öğrencilerin geliştirdikleri projeler, Uşak Üniversitesi’nin 26 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceği “Uşak Teknofest” fuarında sergilenecek. Yarışma 30 Nisan'da proje finali ile sona erecek.

Ayrıntılı bilgi için http://projebul.usak.edu.tr