HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Yabancı Öğrenciler Kültür Elçisi Görevini Üstleniyor
6 Mart 2019, Çarşamba
Yabancı Öğrenciler Kültür Elçisi Görevini Üstleniyor

Uşak Üniversitesi'nde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin katıldığı, “Gönül Söyleşileri’’ programı 5-6 Mart tarihlerinde, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Yabancı Öğrenci Ofisi tarafından düzenlenen programa katılan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, hayatıyla ilgili anekdotlar aktararak, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Savaş, “Sizler üniversitemizin misafirlerisiniz. Uşak Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için tercih edilen bir üniversitedir. Üniversitemizden mezun olduktan sonra şehrimizi ve ülkemizi gönül elçisi olarak temsil edeceksiniz. Uşak’ı ve Uşak Üniversitesi’ni anlatacaksınız. Her konuda dilek, istek ve şikâyetlerinizi, Yabancı Öğrenci Ofisimizdeki arkadaşlara iletin. Bana da mail yoluyla ve sosyal medya aracılığı ulaşabilirsiniz. Bizler sorunlarınıza imkânlarımız doğrultusunda çözüm buluruz.” dedi.

 “Gönül Söyleşileri’’ programının ilk gününe, Tıp, Diş Hekimliği, Ziraat ve Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Tasarım, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören uluslararası öğrenciler katıldı. Söyleşinin ikinci gününde, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İletişim, İslami İlimler, Spor Bilimleri Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Adalet, Banaz, Eşme, Ulubey, Karahallı, Sivaslı, Sağlık Hizmetleri, Sivil Havacılık ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile TÖMER’den uluslararası öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Savaş, program sonunda not ortalaması 3,5 ve üzerinde olan uluslararası öğrencilere başarı belgesi takdim etti.