HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'dan Ziyaret
1 Mart 2019, Cuma
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'dan Ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Dr.  Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 1 Mart tarihinde Uşak Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Karşılama töreninde Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Karahan, Prof. Dr. Adem Duru, Prof. Dr. Metin Gümüş, Genel Sekreter V. İbrahim Çalış, öğrenci toplulukları ve spor takımları hazır bulundu.

Töreninin ardından Prof. Dr. Savaş’ı makamında ziyaret eden Bakan Dr. Kasapoğlu, şeref defterini imzalayarak, üniversite hakkında bilgi aldı. Bakan Kasapoğlu, bir ülkenin zamanın hızına yenik düşmemesi adına üniversitelerin geleceğe bakan, yarının ihtiyaçlarını değerlendirebilen ve dinamik bir yapı içinde olması gerektiğini belirterek, Uşak Üniversitesi’nin gelişiminden memnun kaldığını belirtti.

"Dünyanın En Yeni Spor Tesisleri Türkiye'de"

Ziyaretin ardından Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelen Bakan Kasapoğlu, ‘‘Rektörümüz, üniversite hakkında bilgi verdi. Gördüm ki üniversiteniz, ülkemizin birçok üniversitesinden daha gelişmiş bir altyapı ve imkânlara sahip. Sizler bu imkânlardan istifade etmelisiniz. Şanlısınız, çünkü 20 yıl önceki nesillerde olmayan imkânlar sizin üniversitenizde. Yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı ve açık spor tesisleriniz var. Şehrinizde, Türkiye’nin tek cirit sahası bulunuyor. Kıymetini bilin. 2002-2019 yılları arası 3 binden fazla yeni spor tesisi kazandırdık. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanı tam 3 misli arttırdık. Uşak'ta yeni yurtlar inşa ettik. 2002 yılında Uşak'taki yurtlarda bin 500 yatak varmış, bugün 7 bin yatağın üstünde. Öğrencilerimize en iyi hizmeti verebilmek için çaba harcıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

"İlimden ve Akademiden Kopmayın"

Sporda, sanatta, edebiyatta ve bilimde öncü olan bir medeniyetin evlatları olarak, şanlı tarihimize layık olmak için çok çalışmak gerektiğinin altını çizen Bakan Dr. Kasapoğlu, ‘‘Tarihimiz pek çok gurur duyacağımız olayla dolu, yenilerini sizler inşa edeceksiniz. Sizlere dağıtılmak üzere bir kitap getirdik. Bu eseri ortaokul ikinci sınıfta okudum. Benim için rehber bir kitaptır. Ordinaryüs Prof. Dr. Ali Fuat Başgil’in "Gençlerle Başbaşa" eseri. Başgil, "Zamanını iyi değerlendir, planını programını iyi yap, hiçbir şeyi erteleme, dost ol ki sana dost olsunlar" diyor. Bizim kültürümüz, inancımız, beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi tavsiye ediyor. Unutmayın, öğrenmenin yaşı yoktur. Yarının Türkiye’sinin mimarlarısınız. Yakın bir zamanda Uşak Üniversitesi öğrenci topluluklarını Ankara’da Bakanlığımızda ağırlayacağız. Bir araya gelip karşılıklı fikir alış verişinde bulunacağız. Bakanlık olarak neler yaptığımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız. Hepinize başarılar diliyorum.’’ dedi.

"Stadyum İnşaatında İncelemelerde Bulundu"

Bakan Kasapoğlu daha sonra 1 Eylül Kampusu içerisinde yapımı devam eden stadyumda incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından üniversite okçular talimhanesini ziyaret ederek, Uşak Üniversitesi Binicilik ve Cirit Topluluğu üyeleriyle ok talimi yaptı.