HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Can Veren Pervaneler Konferansı
1 Mart 2019, Cuma
Can Veren Pervaneler Konferansı

Uşak Üniversitesi Bilgi ve Değerler Öğrenci Topluluğu öncülüğünde, Topluluklar Birliği, Diyanet Gençlik, Genç Gönüllüler, Yeniler ve Önder Genç Topluluklarının birlikteliğiyle, Eğitimci Yazar Av. Hayati İnanç’ın konuşmacı olarak yer aldığı, “Can Veren Pervaneler” adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru, 26. Dönem AK Parti Uşak Milletvekili Dr. Alim Tunç, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yoğun ilgi gören program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Duru, üniversitelerin temel amaçlarının öğrenci yetiştirmek, bilimsel çalışmalar yapmak, toplumun ve öğrencilerin ufkunu açacak sosyal hizmetleri yapmak olduğunu söyledi.

“Yâri Güzel Olanın Uykusu Olmaz”                                                                           

Av. İnanç, divan şiirinin derinliklerini kendine has üslubuyla anlatarak, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, Şeyh Galip, Molla Camii ve Nabi gibi şairlerin divanlarından örnekler vererek, onların hayata, şiire ve aşka yaklaşımları hakkında bilgiler verdi.

İnanç konuşmasında 28 Şubat sürecinde toplum olarak zor günler geçirdiklerini anlatarak, “Üzerinde bulunduğumuz bu coğrafyada, nice büyük zaferler kazandık ama yâri güzel olanın uykusu olmaz. Bunu unutmayın. Bu kadar güzel bir yurda sahip olanın da düşmanı çok olur, şükür olsun ki yurdumuz her türlü olumsuzluklara karşı dimdik duruyor, durmaya devam ediyor.”dedi. Dünya çapında devlet büyüklerinin ağzına en çok yakışan dilin Türkçe olduğunu bundan dolayı da bu vatanın düşmanının çok olduğunu sözlerine ekledi.

En değerli işin insana yatırım olduğuna dikkat çeken İnanç, gençlere nasihatlerde bulunarak, Mızraklı İlmihâl (Miftahu’lCenne), Şevâhid-ün Nübüvve,Patrik Gregoryos’un Mektubu ve Yusuf Aleyhisselam adlı kitapları okumalarını tavsiye etti. Rektör Ekrem Savaş ve Dr. Alim Tunç, İnanç’a teşekkür plaketi takdim etti.