HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Ekrem Kızıltaş 28 Şubat Sürecini Anlattı
27 Şubat 2019, Çarşamba
Ekrem Kızıltaş 28 Şubat Sürecini Anlattı

Uşak Üniversitesi tarafından “28 Şubat Süreci” adlı konferans düzenlendi. Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferans, Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde 26 Şubat tarihinde gerçekleştirildi.

Konferansa AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Karahan, Prof. Dr. Adem Duru, Prof. Dr. Metin Gümüş, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yoğun ilgi gören konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türkiye tarihinde yaşanmış olayların ve darbelerin gençler tarafından öğrenilmesi ve unutulmaması adına bu tür etkinlikler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti.

"Türkiye Bir Takım Güçlere Teslim Edilmek İsteniyordu"

Kızıltaş, Necmettin Erbakan’ın başında olduğu Refah-Yol hükümetine karşı gerçekleştirilen 28 Şubat darbesinin arka planını anlattı. 28 Şubat darbesinin başladığı olaylarla, bu süreçte neler yaşanıldığı üzerine konuşan Kızıltaş, 28 Şubat 1997 yılında toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nun diğer milli güvenlik kurulu toplantılarından farklı olduğunu söyledi. Kurul sonrası kabul edilen 18 maddenin anayasa ve hukuk düzenine aykırı olduğunu, Refah Partisi ile ekonomik anlamda atağa geçen Türkiye’den rahatsız olan kesimlerin post-modern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat darbesini yaptıklarını ifade etti. “28 Şubat’ta yapılmaya çalışılan Türkiye’yi birilerine teslim etmek, Türkiye’yi birilerinin arzu edeceği şekilde davranan bir ülke haline getirmekti."  dedi.

Ekonomik Adaletin Önü Kesildi

REFAHYOL hükümetinin ardından Milli Güvenlik Kurulu kararları sonucu öncelikli olarak başörtüsü yasağı getirildiğini aktaran Kızıltaş, üniversitelerde öğrenim gören başörtülü öğrencilerin gözlerinin yaşına bakılmadan okullarından kovulduğunu söyledi. Katsayı uygulaması ile "İmam Hatip Okulları" bahane edilerek bütün meslek liselerinin hedef alındığını, kesintisiz 8 yıllık eğitimle İmam Hatiplerin orta kısımlarının ve Kur’an kurslarının kapatılmasını sağlamaya çalışıldığının altını çizdi. Olayların çorap söküğü gibi geldiğini, Refah Partisi’nin kapatıldığını, o zamanlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu bir şiir yüzünden hapse mahkum edildiğini anlattı. Kızıltaş, o zamanki ordunun, büyük sermayenin ve bürokrasinin aslında Erbakan’ı Türkiye’ye şeriat getirmeyi çalıştığı için değil, Türkiye’ye ekonomik adaleti, kalkınmayı getirmeye çalıştığı ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çıkarlarını savunduğu için etkisiz hale getirmek istediğine dikkat çekerek, 28 Şubat post-modern darbesiyle bu amaçlarına ulaştıklarını sözlerine ekledi. Konferansın ardından Milletvekili Güneş ve Rektör Savaş, Ekrem Kızıltaş’a teşekkür plaketi takdim ettiler.