Ana Sayfa / Haberler / Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’ne Büyük Onur
21 Şubat 2019, Perşembe
Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali’ne Büyük Onur

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu’nun 2014 yılından bu yana düzenlediği, geçtiğimiz Aralık ayında uluslararası ölçeğe taşındıktan sonra Türkiye Kısa Film Festivalleri tarihi rekorunu kırarak, 116 ülkeden 3 bin 300 başvuru alan “5. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali” geçtiğimiz haftalarda iki onura layık görüldü.

Festival, Kısa Film Yönetmenleri Derneği’nin hazırladığı festival standartları derecelendirilmesinde yer alan 10 maddenin tamamını karşılayan ilk ve tek festival olarak “Altın Festival” unvanını kazandı.

Aynı zamanda ülkemizin en köklü sinema veri tabanı olan Kamera Arkası’nın her yılsonu hazırladığı rapora göre “Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali”, Türkiye’nin en iyi üniversite festivali olarak seçildi. Festival, tüm festival kategorileri arasında Adana Altın Koza ve Akbank Kısa Film gibi köklü festivallerin yer aldığı “A Sınıfı Festival” kategorisine dâhil edildi.