HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversite Öğrencilerinden Köy Okuluna Kütüphane
7 Ocak 2019, Pazartesi
Üniversite Öğrencilerinden Köy Okuluna Kütüphane

Uşak Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Topluluğu, Uşak Merkez’e 38 kilometre mesafedeki Yenişehir Köyü'ndeki, Yenişehir İlkokulu’na kütüphane kurdu.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kütüphanesi

Topluluk öğrencileri, 56'sı ilkokul, 50'si ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 106 öğrencisi bulunan Yenişehir Köyü ilkokuluna, kütüphane kazandırmak için Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak kampanya başlattı. Kütüphane için belirlenen sınıfın öncelikle boyama işlerini üstlenip sınıfı boyayan öğrenciler, daha sonra sponsorlarında desteğini alarak kütüphaneye raf ve okuma masaları yaptırdı. Kitap toplama kampanyası kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından, Türk ve dünya klasikleri başta olmak üzere,hikâye, roman ve diğer türlerdenyaklaşık 2 bin kitap toplanarak kütüphane oluşturuldu.Aynı zamanda ihtiyacı sahibi öğrenciler belirlenerek giyim ve kırtasiye malzemeleri yardımı sağlandı.Okul kütüphanesine, Ege Üniversitesi Kampüsü'nde 2015 yılında terör örgütü yandaşlarının bıçaklı saldırısında şehit olan, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi verildi.

“Yeni Kütüphaneler İçin Herkesin Desteğini Bekliyoruz”

Topluluk akademik danışmanı Öğr. Gör. Muhammet Esat Bolat, “Topluluk olarak köy okullarında ve ihtiyaç sahibi bireylere yönelik projeler gerçekleştiriyoruz. Yenişehir Köyü İlkokulu Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kütüphanesi de bu projelerden birisi oldu. Yaptığımız faaliyetlere bu vatan uğruna toprağa düşüp can vermiş, şehadet makamına ulaşmış vatan evlatlarının isimlerini vererek onları yaşatmaya çalışıyoruz. Sponsorlarımızın desteği ile bu okulumuza kütüphane kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Bununla beraber yardım faaliyetlerimiz aralıksız devam etmekte, hali hazırda Uşak Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne de kütüphane kurulması çalışmalarımız devam etmektedir. Bu bağlamda lise seviyesinde kitaplara ihtiyacımız var. Halkımızın, öğrencilerimizin ve personellerimizin desteklerini bekliyoruz.”dedi.

“Öksüz Başlara El, Yetim Gönüllere Kucak Olmak Misyonumuz”

Topluluk Başkanı Uşak Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Merve Aslan ise, “Uşak Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma topluluğunu kurduğumuz günden bu yana çeşitli bölümlerde öğrenim gören kıymetli öğrenci kardeşlerimizle gönüllülük esasına dayanarak el birliği ile çalışıyoruz. Faaliyetlerimiz sadece Uşak ilinde kalmayıp aynı zamanda ihtiyacı olan il dışındaki okullara ve ailelere de ulaşmaktadır. Topluluğumuzun bütçesini yaptığımız organizasyonlarla, öğrenci arkadaşlarımızın topladığı yardımlarla sağlamaktayız. Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘tebeşir tutan ellerde yoğrulur Asım’ın nesli…’, nitekim bu örnekleri görerek yetişecek yeni nesiller. Kutlu Peygamberimizin günümüzde ki sahabeleridir çocuklar, her biri dalga dalga kıymetli bayrak gibidir gözümüzde. Öksüz başlara el, yetim gönüllere kucak olmak için misyonumuzu her zaman daha ileri tutmaya devam edeceğiz. Topluluk başkanı olarak maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, varlıklarıyla değer katan herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.