HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Düzenlendi
6 Ocak 2019, Pazar
Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü Düzenlendi

Uşak’ta, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 104. yılı dolayısıyla anma yürüyüşü düzenlendi.

Programa, Uşak Vali Yardımcısı Ayşe Şeyda Çağlar, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, protokol üyeleri, yanı sıra çok sayıda vatandaş ve Uşak Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Şavaş, "Rahmetle ve Minnetle Anıyoruz"

15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan Şekerevleri Şehitliğinde son bulan yürüyüş sonunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yürüyüşün ardından Sarıkamış Harekatı ile ilgili sinevizyon gösterisi gerçekleştirilirken, şehitler için şiirler okundu. Programda dualar edilerek, Kur'an-ı Kerim okundu. Yürüyüşe katılanlara tarhana çorbası ikram edildi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türk milletinin içindeki milli ruh ateşinin hiçbir zaman sönmeyeceğini belirterek, "Bu cennet vatanın savunması için Allah-ü Ekber Dağlarında İslam'ın sancaktarlığını yapan, Allah-ü Ekber nidaları ile bu aziz milleti savunarak Hakk’a yürüyen tüm şühedayı rahmetle ve minnetle anıyorum.’’ dedi.