HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Öğretmenler STEM’le Buluşuyor
28 Aralık 2018, Cuma
Öğretmenler STEM’le Buluşuyor

Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Uşak Bilim Sanat Merkezi ortaklığıyla düzenlenen, Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen, ‘TR33 Bölgesi Öğretmenleri STEM’le Buluşuyor’ isimli projenin yürütücüsü Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy Güçyeter, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.


Güçyeter: “Bilgi ve Deneyim Sahibi Olacaklar”

Proje kapsamında TR33 bölgesinde (Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Manisa) bulunan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullarda görev yapan fen bilimleri öğretmenlerine yönelik 5 günlük uygulamalı STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimi gerçekleştirilecek. Doç. Dr. Güçyeter, “Proje, 26-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi dersliklerinde ve Uşak Bilim ve Sanat Merkezi Laboratuvarlarında verilecek.Planlanan eğitim ile öğretmenlerin STEM/FeTeMM odaklı kurgulanan fen bilimleri ders etkinlikleri uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Bu yolla öğrencilerde geliştirilmesi beklenen; problem çözebilme, eleştirel düşünme, girişimcilik, bilimsel süreç ve iletişim becerileri ile matematiksel, bilimsel/teknolojik ve dijital yetkinliklerin geliştirilmesi amacıyla kullanılabilecek, alternatif fen etkinliklerini tanıtılacak. STEM eğitimi temelli etkinlikler tasarlama konusunda bilgi ve deneyim sahibi olacaklar. Ayrıca katılımcı öğretmenlerin sınıf ortamında kullanılabilecek özgün yöntem, teknik ve materyallerle yapılabilecek zenginleştirme faaliyetleri sayesinde, yenilikçi öğrenme ortamları tasarımı konusunda bilgi ve tecrübe kazanmaları da hedeflenmektedir.”dedi.

Değişen Dünyaya Ayak Uyduracak Projeler

Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi olarak hızla değişen dünyaya ayak uyduracak araştırma ve projeler yaptıklarını söyleyerek, STEM eğitimi ile ilgili böyle bir proje yaptıkları için projenin yürütücüsü Doç. Dr. Ümran Betül Cebesoy Güçyeter’i ve proje araştırmacıları Dr. Öğr. Üyesi Veysel Akçakın ve Bilim Sanat Merkezi Fen Bilimleri Öğretmeni Nurettin Can Bodur’u tebrik etti.

 

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi içinhttp://stem.usak.edu.tr