HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / İlerlemeci Kalkınma Stratejisi Oluşturma Sorunu Konferansı
28 Aralık 2018, Cuma
İlerlemeci Kalkınma Stratejisi Oluşturma Sorunu Konferansı

Uşak Üniversitesi Azerbaycan Kültürünü Tanıtma Topluluğu tarafından “İlerlemeci Kalkınma Stratejisi Oluşturma Sorunu: Entelektüel, Kurumsal ve Teknolojik Açık” konulu konferans düzenlendi.

 

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Azerbaycan Kültürünü Tanıtma Topluluğu Danışman Hocası Dr. Öğr. Üyesi Naib Alakbarov, konuşmacı Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr Recep Kök, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

100. Yıl Onuruna

Naib Alakbarov, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 100. yılı onuruna, böylesi gurur verici bir etkinliği düzenlemekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek Prof. Dr. Kök’e katılımından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Kök, günümüz ekonomik sorunlarını kavrama üzerine bir konuşma gerçekleştirerek teknoloji bağımlılığına dikkat çekti. Prof. Dr. Kök, günümüz sorunlarının altında yatan en büyük sorunun okuma alışkanlığının olmaması olduğuna dikkat çekerek, kitap okumanın önemine vurgu yaptı. Entellektüel ve kurumsal açığı temsilen kullanılan değişkenlere ilişkin veriler sunan Kök, “Burada olmaktan ve Azerbaycan’ın 100. yılını kutlamaktan da büyük şeref duyuyorum, hepiniz var olun, teşekkür ederim.”dedi.

Konferansın sonunda Naib Alakbarov, Prof. Dr. Recep Kök’e üniversite adına teşekkür belgesi verdi.