HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Hidayet ve İstikamet Rehberi ve Ümmetin Önderi Paneli
17 Aralık 2018, Pazartesi
Hidayet ve İstikamet Rehberi ve Ümmetin Önderi Paneli

Uşak Üniversitesi Diyanet Gençlik Topluluğu tarafından ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile “Hidayet ve İstikamet Rehberi ve Ümmetin Önderi” adlı panel gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde, moderatörlüğünü Habib Gül’ün yaptığı panele Uşak Müftü Yardımcısı İshak Göksel, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Kabakçı ve Öğr. Gör. İbrahim Gezer konuşmacı olarak katıldı.

“Peygamber Sevgisinin Ayrı Bir Yeri Var”     

Panelin açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Hz. Muhammed'in insanlık için büyük bir rol model olduğunu ve birçok önemli vasfı olduğunu söyleyerek milletimizin peygamber sevgisinin ayrı bir yeri olduğunu bu çerçevede yeni doğan bebeklere konulan isimlerin hep peygamber ailesinden ve çevresinden kimselere ait isimler olduğunu belirtti. Ayrıca edebiyatımızda sadece Hz. Muhammed ve O’na duyulan sevginin boyutlarını gösterir tarzda onlarca edebi tür bulunduğunu vurguladı.

“Peygamberimiz Gençlere Büyük Güven Duyardı”

İshak Göksel, Hz. Peygamberin tebliğ sürecini ve bu süreçte O’nun misyonuna ilişkin bilgiler paylaştı.

Kabakçı, Hz. Peygamberin gençlere büyük güven duyduğunu ve onlara toplumda büyük sorumluluklar verdiğini belirterek, bugün O peygamberin ümmeti olarak günlük hayatımızda O’nu misafir edebilecek bir olgunlukta ve sadelikte, O’nun getirdiği dini yaşama duyarlılığında olmamız gerektiğini ifade etti.

Yeni Gelişmelere ve Teknolojiye Açık Bir Yapı

Gezer ise din alanında halkı aydınlatma görevi bulunan ilahiyat ve diyanet camiasının büyük bir sorumluluk altında olduğunu belirterek, Hz. Peygamber’in getirdiği dinin hükümlerini açıklama konusunda herhangi bir kesinti ya da gizleme hakkına sahip olmadıklarını, bu konuda Bakara Suresi 159, 160 ve 174. ayetlerin meallerini paylaşarak aktardı. Gezer, dinin temel ilkelerine aykırı olmadığı takdirde İslam dininin, yeni gelişmelere ve teknolojiye açık olduğunu sözlerine ekledi.

Konferans öncesi öğrencilere “Hz. Peygamber ve Gençlik” adlı kitap dağıtıldı. Diyanet Gençlik Topluluğunun ilk programı olmasına rağmen öğrencilerin yüksek bir katılım gösterdiği gözlenen program, dinleyiciler tarafından dikkatle takip edildi. Diyanet Gençlik Topluluğu Danışman Hocası Öğr. Gör. İbrahim Gezer ve Topluluk Başkanı Fırat Ulutaş konferansa yoğun şekilde katılım gösteren öğrencilere teşekkür etti.

Panel, soruların cevaplanmasının ardından, panelistlere üniversite adına teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.