HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 5. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Sona Erdi
16 Aralık 2018, Pazar
5. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali Sona Erdi

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, 14 Aralık günü gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen ödül törenine Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, Festival Başkanı Doç. Dr. Murat Sezgin, İletişim Topluluğu Danışmanı ve Festival Yönetmeni Arş. Gör. Onur Keşaplı, akademisyenler, öğrenciler ve sinemaseverler katıldı.

"Marka Olacak Bu Tarz Etkinliklere İmza Atmak Önemli"

Prof. Dr. Savaş konuşmasında, 5 gün süren festivalin organizasyonunu yapan İletişim Topluluğu öğrencilerini tebrik etti. Bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştirilen festivalde, 124 gösterim ve 16 etkinlik (panel, söyleşi, workshop vb.) yapıldığını, ödül törenin de ise 19 adet ödül verileceğini belirterek, ‘‘Öğrencilerimizle, böylesi büyük ve marka etkinlikler gerçekleştirdikleri için gurur duyuyorum. Bütün bu organizasyonda bizden desteklerin esirgemeyen, Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.’’ dedi.

Güzel İşler Çıkardılar

Uşak Belediye Başkanı Cahan, öğrencileri cesaretleri ve 5 gün boyunca yaptıkları güzel işlerden dolayı tebrik ederek, gelecek yılın bu yıldan daha iyi olacağına inandığını söyledi. Uşak’ın bu tür organizasyonlarla hem Türkiye gündemine hem de uluslararası gündeme taşındığını ifade eden Cahan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yılın Son Festivali

Arş. Gör. Keşaplı törende yaptığı konuşmada, “Kimi zaman festivali niye yılın bu soğuk zamanında yaptığımız konuşuluyor. Yılın son festivali olsun istedik. Ancak asıl sebep, kentimizin doğru atmosfere ulaştığı zamanın bu zaman olduğunu düşünüyoruz. Festivale bu yıl 116 ülkeden 3 bin 300 film başvurdu. Bu yüzden herkese teşekkür ederim. Topluluk öğrencilerimizle ayrıca gurur duydum. Onlara çok ama çok teşekkür ederim.’’ dedi.

Konuşmaların ardından 5. Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, ödüllerin verilmesiyle sona buldu.