HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği Kuruldu
13 Aralık 2018, Perşembe
Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği Kuruldu

Uşak Üniversitesi Topluluklar Birliği tarafından düzenlenen “Topluluklar Birliği Tanışma Kokteyli” programı 12 Aralık tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında gerçekleştirildi.

Programa Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Hamza Yıldırım, Topluluklar Birliği Başkanı Barış Sorkun ve üniversite bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci topluluğu temsilcileri katıldı.

Topluluklara Yol Gösterebilmek

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Sorkun, topluluklar birliğinin Uşak Üniversitesinde bulunan 93 topluluk içinden, 30 topluluğun kuruculuğunda gerçekleştirildiğigüncel üye sayısının 55 olduğunu söyledi. Birliğin amacının toplulukları bir araya getirerek daha kapsamlı etkinlikler düzenlemek, Uşak Üniversitesi’nintanınırlığına katkı sunmak, etkinlik üretmekte, fikir bulmakta sıkıntı yaşayan topluluklara yol gösterebilmek, toplulukların yaşadıkları problemlere ortak olup çözüm üretebilmek olduğunu belirten Sorkun, öğrencilerin kariyer alanlarının gelişimini sağlamak amacı ile konferanslar, seminerler gençlik zirveleri, turnuvalar ve festivaller organize edeceklerini ifade etti.

Genel Sekreter Yardımcısı Yıldırım, Topluluklar Birliğinin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Burada önemli olan şey bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakarak, acaba ortak olduğumuz alanlarda birlikte daha iyi neler yapabiliriz konusunda bir platform oluşturmaktır.”dedi.

Ücretsiz İnternet Projesi Hayata Geçiyor

Başkan Yardımcısı Ünal, Uşak Belediyesi olarak her zaman üniversite ile işbirliği içinde olduklarını söyleyerek, “Burada bulunmaktan çok memnunum. Sizlere birkaç müjde vermek istiyorum. Uşak merkezde ve Uşak Üniversitesi’nde ücretsiz internet projemiz var.Yatırımlarımızı yaptık ve planlamalar sona erdi. Kısa zaman içerisinde açılacak. Uşak’ta yaklaşık altmış bin kişiye ücretsiz internet vereceğiz. Üniversitede ise iki nokta kurulacak, yaklaşık 250 megabit hızında en az 400-500 kişinin faydalanacağı ücretsiz internet hattı yapıyoruz. Daha fazlasını yapmak istedik fakat karasal yayın olmadığı için şu an için bu kadar gerçekleştirebildik. Bunun haricinde Rap müzik yapan Resul Aydemir ile görüşmemiz oldu. Konser için burada olacak.Topluluklar Birliğine çalışmalarında başarılar diliyorum. Hayırlı olsun.”şeklinde konuştu.

Üniversitenin Gelişimine Katkı Sunmakta

Prof. Dr. Duru, öğrenci topluluklarının, sosyal ve kültürel etkinlikler planlayarak ve etkinlikleri gerçekleştirerek, hem kendi gelişimlerine hem de üniversitenin gelişimine katkı sunmakta olduklarına dikkat çekerek, Topluluklar Birliğinin kuruluşunun hayırlara vesile olmasını diledi. Program, öğrencilerin, projelerini, çalışmalarını, istek ve şikayetlerini dile getirmeleriyle son buldu.