Ana Sayfa / Haberler / ‘Ahıska Türklerinin Sürgünü’ Anma Programı Gerçekleşti
13 Aralık 2018, Perşembe
‘Ahıska Türklerinin Sürgünü’ Anma Programı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Ahıska Öğrenci Topluluğu tarafından “Trende Solan Hayatlar Ahıska Türklerinin Sürgünü” adlı program düzenlendi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen program, Uşak’ın Ahıska Türkleri hakkındaki düşüncelerinin yer aldığı sokak röportajının gösterimi ile başladı.

Ahıska Öğrenci Topluluğu Başkanı Madina Badalova, programın açılış konuşmasını yaparak topluluğun amaçlarını aktardı.

Programa Dr. Azad Dadayevi ve Ahıskalı Gençler Birliği Kurucusu Av. Orman Ulfanov konuşmacı olarak katıldı. Dr. Azad Dadayevi, Ahıska Sürgünü ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında dünyada sürgün tek bir millet olduğunu, bu milletinde Ahıskalı Türkler olduğunu ifade etti.

Av. Orman Ulfanov ise Uşak Üniversitesi’ne böyle bir imkânı verdiği için teşekkür ederek, Ahıska Sürgününün hukuksal boyutundan bahsetti. Ulfanov “Bize karşı işlenen, suç diye nitelendirilebileceğimiz fiillerin, Uluslararası hukukta suç olduğunu söyleyen antlaşmalar var. Bu antlaşmalardan bizim yararlanmamız pek mümkün olmuyor. Neden, çünkü çoğu antlaşma bizim sürgün edilmemizden sonra imzalanan antlaşmalar.”şeklinde konuştu.

Program konuşmacılara üniversitemiz adına teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.