Ana Sayfa / Haberler / “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı"
10 Aralık 2018, Pazartesi
“2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı"

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İstanbul’daki Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Dr. Ursula Sezgin Bilimler Tarihi Kütüphanesi'nde gerçekleşen,“Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" iş birliği protokol imza törenine katıldı.

“Örnek Alınması Gereken Bir İnsan”

Prof. Dr. Savaş, 30 Haziran 2018 tarihinde 94 yaşında vefat eden dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, ömrünü İslam Tarihi araştırmalarına adadığını ve çalışkanlığı ile örnek alınması gereken bir insan olduğunu söyledi. 2019 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Prof. Dr. Fuat Sezgin” yılı ilan edildiğini belirten Prof. Dr. Savaş, “Uşak Üniversitesi’nin de içinde yer aldığı ve 10 üniversitenin imza attığı protokol ile 2019 yılında Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmalarının tanıtılacağı etkinlikler yapılacak. Yıl boyunca panel, seminer ve konferanslar düzenleyeceğiz. Üniversitemiz internet sayfasında Prof. Dr. Fuat Sezgin’in çalışmaları hakkında paylaşımlarda bulunacağız. Yıl içinde Üniversitemize ait akademik dergilerimizde Prof. Dr. Fuat Sezgin özel sayısı çıkaracağız. İstanbul’da bulunan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesine öğrencilere yönelik geziler düzenleyeceğiz. Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, İslam bilim tarihine ve medeniyetine yaptığı büyük katkıların ve çalışkanlığının gençler tarafından daha iyi tanınması için Uşak Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapacağız.”dedi.

10 Devlet Üniversitesi Katıldı

İmza törenine Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Başkanı Mecit Çetinkaya, Vakfın Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" Koordinatörü Kırıkkale Üniversitesi Prof. Dr. Ersan Aslan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Güneş, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kastamonu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı katıldı.