HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Engelli Bireylerin Hayattaki Yeri
7 Aralık 2018, Cuma
Engelli Bireylerin Hayattaki Yeri

Uşak Üniversitesi Genç Umutlar Topluluğu tarafından ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Uşak Şubesi işbirliği ile “Engelli Bireylerin Hayattaki Yeri” adlı söyleşi, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Söyleşi öncesi Saime Toptan, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı makamında ziyaret etti. Prof. Dr. Savaş, söyleşiye katılımlarından ve nezaket ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret sonrası Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. Savaş, Engelliler Haftası dolayısıyla Uşak Üniversitesi’nde çeşitli etkinlikler yapıldığını söyleyerek etkinlikleri düzenleyen herkese teşekkür etti.

“Engelli yaşamına diğer yaşamlardan farklı ve ayrıcalıklı bakmıyoruz”

Saime Toptan söyleşide Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı hakkında bilgi verdi. Gençlerin sosyal konularda farkındalık yaratacak etkinlikler düzenlemesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Toptan, “Biz artık engelli yaşamına diğer yaşamlardan farklı ve ayrıcalıklı bakmıyoruz. Onlara nasıl bakıyorsak, engelli yaşamına da engelli ailesinin çocuğu ile birlikteki yaşamına da aynı bakıyoruz. Bu bakış açısı yardım eksenli değil, hak eksenli bir bakış açısıdır.”dedi.

Söyleşide ayrıca TBMM Arşivinde görevli Olcayto Tuncel, engelli bir bireyin hayattaki yeri ile ilgili deneyimlerini aktardı.

Söyleşi sonunda Prof. Dr. Savaş, Saime Toptan’a teşekkür ederek, üniversite plaketini takdim etti.