HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminin Dünü ve Bugünü
6 Aralık 2018, Perşembe
Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminin Dünü ve Bugünü

Uşak Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminin Dünü ve Bugünü” adlı konferans gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirilen konferansa Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kara konuşmacı olarak katıldı.

Yoğun katılımın olduğu konferansta Doç. Dr. Kara, Türkçe öğretimi hakkında bilgi aktardı. Yabancılara Türkçe öğretimi konusunda gün geçtikçe daha iyi yerlere gelindiğini belirten Doç. Dr. Kara, son yıllarda Türkçe’nin dünya genelinde popüler bir dil haline geldiğini ifade etti. Dilin gelişiminin, ekonomi, turizm, ticaret ve benzeri unsurları da beraberinde getirdiğini söyleyen Doç. Dr. Kara, yaklaşık kırk ülkede Türkçe öğrenim merkezlerinin açıldığını, böylelikle Türk edebiyatı ve Türk kültürünün de dikkat çektiğini belirtti.

Konferansın sonunda Uşak Üniversitesi TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Salih Gülerer, Doç. Dr. Mehmet Kara’ya üniversite adına teşekkür belgesi verdi.