Ana Sayfa / Haberler / Doku ve Organ Nakli Konferansı
14 Kasım 2018, Çarşamba
Doku ve Organ Nakli Konferansı

Uşak Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Uşak İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile 7 Kasım tarihinde "Doku ve Organ Nakli" adlı sempozyum gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde, gerçekleşen sempozyumda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas ve Sağlık Hizmetleri Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Halime Kaçar birer açılış konuşması yaparak doku ve organ naklinin önemine değindi.

Moderatörlüğünü Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Koordinatörü Dr. Zafer Aydın’ın yaptığı sempozyumda Uşak Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Şahin Bozok “Doku ve Organ Bağısının Önemi” ve Uşak İl Müftülüğü Uzman Vaiz Zekeriya Karaca ise “Doku ve Organ Nakli’nin Dini Boyutu” sunumlarını gerçekleştirdi.

Sempozyumun ardından organ nakli için farkındalık yaratma amacı ile üniversite içinde yürüyüş düzenlendi.