HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu Toplantısı
8 Kasım 2018, Perşembe
Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu Toplantısı

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu toplantısına katıldı.

Uşak Öğretmenevinde, Vali Funda Kocabıyık başkanlığında gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Kalaylı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri yer aldı.

Toplantının açılışında bir değerlendirmede bulunan Vali Funda Kocabıyık, “Uyuşturucu madde kullanımı toplumumuzun hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, geleceğimizin teminatı gençleri hedef alan üzerinde hassasiyetle durulması gereken önemli bir sorundur. Ülkemizin terör örgütlerine karşı vermekte olduğu çok boyutlu, kararlı ve başarılı mücadelesi, bu örgütlerin gerek finansmanında gerekse insan kaynağı temininde kullandıkları uyuşturucu ticaretini büyük oranda engellemiştir. Bunun yanında iller bazında bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere yönelik raporların dörder aylık dönemler halinde İçişleri Bakanlığına gönderilmesi istenmiştir. Bu kapsamda tüm illerimizde bugün aynı saatte Valiler başkanlığında uyuşturucu ile mücadele il kurulları toplantıları gerçekleştirilmektedir. Bugünkü kurul toplantımızda biraz sonra ilgili kurumlarımızın konu ile ilgili sunumlarının ardından son 1 yıl içerisinde uyuşturucu ile mücadeleye yönelik olarak yürütülen faaliyet ve çalışmalar ile alınan tedbirleri  değerlendirip, 2019 yılında yapılacak çalışmalar için eylem planlarının oluşturulmasını görüşeceğiz.” dedi.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi olarak uyuşturucu ile mücadele konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek görüş ve önerilerini dile getirdi.

İlgili kurumların sunumları ile devam eden toplantıda uyuşturucu ile mücadele konusunda 2018 yılında yapılan çalışmalar değerlendirilip 2019 yılı Uşak uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının planlaması yapıldı.