HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Ünlü Deri Tasarımcısı Simay Bülbül Üniversitemizi Ziyaret Etti
3 Ekim 2018, Çarşamba
Ünlü Deri Tasarımcısı Simay Bülbül Üniversitemizi Ziyaret Etti

Ünlü deri tasarımcısı Simay Bülbül, Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın davetlisi olarak üniversitemizi ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Savaş Uşak Üniversitesi’nin Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) alanlarında pilot üniversite olması ve Türkiye’de bir ilk olacak olan Tasarım Merkezi çalışmaları dolayısıyla ünlü deri tasarımcısı Simay Bülbül’ü misafir ettiklerini söyledi. Deri, tekstil ve seramik alanlarında uzman, başarılı ve söz sahibi kişiler ile bir araya geldiklerini belirten Prof. Dr. Savaş, Simay Bülbül’ün deri tasarımındaki kendine özgü bakış açısını önemsediklerini ve kendisinin deneyimlerini aktarmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Deri sektörünün Uşak’ta köklü bir sektör olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Savaş sektörle ilgili, özellikle tasarım konusunda, öne çıkan kişilerle bir araya gelmenin çok önemli olduğunu söyleyerek “Simay Bülbül koleksiyonlarında deriyi kullanarak deri sektörüne yepyeni bir bakış açısı getirmiştir. Kendisi üniversitemize gelerek kuracağımız Tasarım Merkezi konusunda fikirlerini paylaştı. Ayrıca yakın zamanda Sayın Simay Bülbül’ü öğrencilerimizle buluşturacağız. Öğrencilerimize yeni ufuklar açtıracaktır. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”dedi.

Simay Bülbül ise Uşak’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Prof. Dr. Savaş’ın davetinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Uşak Üniversitesi’nin Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor olmasının tasarım açısından önemli olduğunu vurgulayan Simay Bülbül “Algıda ve vizyonda ciddi değişiklik yapmak gerekiyor. Yerli tasarım ve tasarımcılar bu açıdan çok önemli. Uşak Üniversitesi’nin DTS alanında pilot üniversite olması ve Tasarım Merkezi kuruyor olması tasarım konusunda Türkiye’den dünyaya açılacak bir pencere olacaktır. Sayın Rektörümüzün nazik davetiyle Uşak’a ve Uşak Üniversitesi’ne geldim. Deri sektöründe Uşak’ın potansiyeli olduğunu biliyorum. Deneyimlerimi ve fikirlerimi sizlerle paylaşmaktan mutluyum.”şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Simay Bülbül karşılıklı fikir alışverişinin ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümünü, yakın zamanda Tasarım Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan Tekeşoğlu Hacı Abdülkadir Konağı’nı ve Uşak Üniversitesi Tarihi Uşak Evini gezdi.

fotoğraflar için tıklayınız