HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 2018 KPSS Orta Öğretim Sınavı Uşak İl Sınav Koordinasyon Toplantısı Gerçekleşti
1 Ekim 2018, Pazartesi
2018 KPSS Orta Öğretim Sınavı Uşak İl Sınav Koordinasyon Toplantısı Gerçekleşti
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7 Ekim 2018 Pazar günü tek oturum halinde yapılacak 2018 KPSS Orta Öğretim Sınavı koordinasyon toplantısı 1 Ekim tarihinde gerçekleştirildi.

Uşak Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleşen toplantıya, Sınav Koordinasyon Kurul Başkanı Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı J. Albay Yalçın Baysal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yaşar Akyay, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdür Vekili İlhami Doğan ve Sınav Organizasyonu Koordinatörü Prof. Dr. Sadiye Tutsak katıldı.

Prof. Dr. Savaş yaptığı açıklamada, toplantıda 2018 KPSS Orta Öğretim Sınavının yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli, il sınav merkezinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.
Prof. Dr. Ekrem Savaş, “7 Ekim Pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecek olan sınava yaklaşık 8 bin aday katılacak. 27 binada sınav gerçekleşecek. Sınav 10.15'te başlayacak. Adayların sınav günü sınav binasına alınacağı son saat 10.00’dır. Bu saatten sonra sınav binasına adaylar kesinlikle alınmayacaktır. Adayların sıkıntı yaşamamaları için bu hususu dikkate alarak hareket etmeleri önemlidir."dedi. 
2018 KPSS Orta Öğretim sınavına girecek adayların, Sınav Giriş Belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesi veya süresi geçerli pasaport gibi) sınav kılavuzunda belirtilen geçerli kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları ve ayrıca sınava getirilmesi yasak olan araç-gereçleri yanlarına almamaları konusunda adaylara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ekrem Savaş,  sınava girecek adaylara tavsiyelerde bulunarak, sınavdan bir gün önce mutlaka sınava girecekleri okulları gidip görmelerini belirtti. ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğü olarak tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Savaş.  “Sınav gününde halkımızdan duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Cumartesi akşamından itibaren sınav saatleri içinde gürültü kirliliğinin olmaması konusu ve adaylarımızın sağlıklı bir ortamda sınavlarını gerçekleştirmeleri önem arz etmektedir. Bu konuyla ilgili, Valiliğimiz başta olmak üzere Belediyemiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve ilgili kurumlarımız gerekli tedbirleri alıyorlar. Halkımızdan da ricamız gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstermeleridir.Sınava girecek adaylara başarılar diliyorum.''şeklinde konuştu.