HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Yaz Spor Okulları Kapanış Etkinliği Gerçekleşti
29 Ağustos 2018, Çarşamba
Uşak Üniversitesi Yaz Spor Okulları Kapanış Etkinliği Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezinde düzenlenen yaz spor okullarının kapanış etkinliği 29 Ağustos tarihinde gerçekleşti.

 

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Duru, Genel Sekreter Vekili İbrahim Çalış, yaz spor okulları katılımcıları ve aileleri katıldı.

Prof. Dr. Ekrem Savaş, gerçekleştirilen yaz spor okulları kurslarına katılımın yoğun olduğunu belirterek, kurslar sayesinde üniversite-şehir bütünleşmesinin pekiştiğini söyledi. Kursların çeşitli yaş gruplarında verildiğini aktaran Prof. Dr. Savaş, ''Yoğun katılımın olduğu Uşak Üniversitesi Yaz Spor Okulları kursları, yüzme dalında 3 grup, futbol dalında 1 grup, tenis dalında 1 grup ve jimnastik dalında 1 grup olarak gerçekleştirildi. Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezimizde dört branşta verilen kurslarımıza ilginin yoğun olması bizleri sevindirdi. Yüzme dalında birinci dönem 291 üye kaydedilmiş olup,  kreş ve kulüplere de 165 üye kaydı gerçekleşti. Bu alanda 456 kişiye hizmet verildi. Tenis dalında 29, futbol dalında 18 ve jimnastik dalında da 36 kursiyerimiz oldu. Yaz dönemi kurslarının birinci döneminde 501, ikinci aylık döneminde ise 340 üyeye hizmet verildi. Kursiyerlerimizin Üniversitemizin bu güzide tesisinde eğitim almalarından dolayı mutluyuz. Yaz Spor Okullarımızı düzenleyen başta Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız olmak üzere görev alan ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum.'' dedi.

Uşak halkının ve gençlerinin yanında olduklarını ifade eden Prof. Dr. Ekrem Savaş, gençlerin yarınlarımızı inşa edeceklerinden dolayı çok önemli olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Savaş, üniversitelerin temel görevlerinden birinin gençleri hem zihinsel, hem sportif hem de yetenek yönünden geliştirmek ve yetiştirmek olduğunu aktararak, ''Uşak Üniversitesi olarak, Uşak'ın ekonomik, kültürel ve sportif alanlarına halkımızın da desteğiyle katkı sunuyoruz. Sportif alanda veli olarak çocuklarınıza verdiğiniz destekten dolayı sizleri kutluyorum. Çünkü sporla meşgul olan gençler, diğer alanlarda daha başarılı oluyor ve özgüvenleri gelişiyor. Gençlerimizin yeteneklerini ön plana çıkarmak istiyoruz. Gelecek yıl öğretim elemanı ve antrenör sayımızı arttırarak daha geniş katılımlı spor okulları açacağız. Tüm kursiyerlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Etkinlik, jimnastik gösterisi ve Survivor yarışmasının ardından, kursiyerlere katılım belgelerinin ve madalyalarının verilmesi ile sona erdi.