Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden TÜBİTAK Projesi
6 Haziran 2018, Çarşamba
Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden TÜBİTAK Projesi

Danışmanlığını Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rahşan Ilıkçı Sağkan’ın yaptığı, Tıp Fakültesi öğrencileri, İsmet Deniz Tabur, Baran Özdemir, Gülşah Özkorkmaz ve Dilan Demirkan’ın proje ortağı olduğu “Kızılçam Kabuk Ekstraktı’nın Akut Myeloid Lösemi Hücreleri Üzerine Apoptotik Etkilerinin Araştırılması” konulu proje, 2017 yılı 2. dönem TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Ayrıca Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017-2018 Dönem 1 sınıf öğrencileri, Balıkesir Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü’nün 27-29 Nisan tarihleri arasında düzenlediği "1. Ulusal Moleküler Biyoloji ve Genetik Kongresi BAUGEN"de Sözlü ve Poster Bildiri ödülüne layık görüldü.

Tıp Fakültesi öğrencileri, Zahide Sultan Çamlı, Ahsen Akçay ve Barış Uzunok “Kendiliğinden Yanma Fenomeni (Spontaneous Human Combustion)” başlıklı çalışma ile poster bildiri 2.lik ödülü, Görkem Fırat Ulusoy ve Barış Uzunok “Biyolojik Saat” başlıklı çalışma ile sözlü bildiri ödülü, Gökçe Mumcu ve Eylül Selen Korcan ise “In Vitro Fertilizasyon ve Tarihçesi” başlıklı çalışmaları ile sözlü bildiri ödülü almaya hak kazandılar.