HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Bilişim Farkındalığı Eğitimi
4 Haziran 2018, Pazartesi
Bilişim Farkındalığı Eğitimi

Uşak Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından akademik ve idari personele yönelik bilişim farkındalık eğitimi verildi.

Amacı bilgi/bilişim sistemlerindeki tehdit, açıklar hakkında bilgi edinmek, güvenlik yöntemlerini anlamak, bilgi/bilişim sistemlerinin bileşenlerini tanımak, siber güvenlik ile ilgili kavramları, teknolojileri öğrenmek ve siber saldırılarda kullanılan yöntemler hakkında bilgi edinmek olan eğitimler iki gün sürdü.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Öğretim Görevlisi Dr. Veli Çapalı, Öğr. Gör. Mehmet Akyar ve Öğr. Gör. İsmail Turhan tarafından verilen eğitimlerde, kullanıcı bilincinin önemi, bilgi güvenliğine yönelik tehditler, zararlı yazılımların işlevleri, korunmanın yolları, yazılım yükleme, güncelleme, loglama nedir, kullanıcı alanı (user domain) nedir, kullanıcılara yönelik bilişim hizmetleri, Uşak Üniversitesi mobil uygulaması ve ISO 27001 konuları hakkında bilgi verildi.

Eğitimler, akademik ve idari personelin konuyla ilgili soruların cevaplanması, bilişim farkındalığı eğitimi anketinin doldurulması ile sona erdi.