HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan Üniversitemizdeydi
11 Mayıs 2018, Cuma
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan Üniversitemizdeydi

Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Uşak Üniversitesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan Rektörlük Makamında üniversite şeref defterini imzalayarak, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’tan Uşak Üniversitesi hakkında bilgi aldı.

Makam ziyaretinin ardından Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve beraberindeki heyet ile Uşak Üniversitesi Kampüsünü gezen Prof. Dr. Tufan, Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Zanaattan Sanata 2” isimli sergideki imalat ve tekstil ürünlerini inceledi. 


Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Uşak Üniversitesi Senato Üyeleri, Rektörlüğe bağlı Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürleri, Koordinatörler ve Öğrenci Temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

Uşak Üniversitesi Senato toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Prof. Dr. Tufan, Yükseköğretim Sistemimizdeki Yapısal Gelişmeler hakkında bilgi vererek, görüş ve önerileri dinledi. Yeni Yükseköğretim Sistemi Yaklaşımının; Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma (Çeşitlilik), Rekabet (Performans Odaklılık) ve Kurumsal Özerkliği (Esnek Yönetişim) kapsadığını aktaran YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Yeni YÖK’ün 1. hedefi olan, Tam Bağımsız Yükseköğretim Kalite Kurulu hedefinin gerçekleştiğini söyledi. Yeni YÖK’ün 2. hedefi olan Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma sürecinin kanuni sürecinin tamamlanarak, sürecin başlatıldığını belirtti. Prof. Dr. Tufan ayrıca, Yükseköğretim Kurumlarında Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşmaya, ilk olarak bölgesel kalkınma odaklı üniversitelerden yola çıkılarak başlatıldığını dile getirdi. Bu alanda belirlenen 5 üniversite ve ihtisas alanları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Tufan, alanlardan birinin de tekstil, deri ve seramik alanı olduğunu söyledi. Pilot üniversite seçilen Uşak Üniversitesinin, Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma programında yer aldığını dile getiren Prof. Dr. Tufan, bu çalışma kapsamında ikinci olarak, Araştırma Üniversitelerinin belirlendiğini,  üçüncü olarak da eğitimde iyi uygulamalara yönelik üniversitelerin belirlenmesi çalışmalarının başlatıldığını aktardı. 

Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Yeni YÖK’ün 3. hedefinin, “100/2000 projesi” kapsamında doktoralı, nitelikli ve insan kaynaklarının arttırılması sürecinin olduğunu söyledi. Bu hedefin 2. yılında ve başarıyla sürdüğünü belirten Prof. Dr. Tufan, amaçlarının öncelikli alanlarda nitelikli bilgi üretmek, doktoralı insan kaynağına olan ihtiyaçların karşılanması ve devlet üniversitelerindeki doktora programlarındaki öğrencilerin desteklenmesi olduğunu dile getirdi. 

Prof. Dr. Tufan, Yeni Yükseköğretim Sistemi Yaklaşımı çalışmalarının, Yükseköğretimde tüm süreçlerde nitelik arttırılmasına yönelik, yenilikçi girişimlerin, kalite güvencesi ve akreditasyon süreçlerinin kurumsallaşması ve yaygınlaşması adına önemli olduğunu ifade etti. Toplantı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.