Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve İhracat ve Lojistik Topluluğu tarafından düzenlenen “Denizyolu Taşımacılığında Operasyon ve Stratejiler” konulu konferans, Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirildi. Etkinlikte öğretim üyeleri, sektör temsilcileri ve öğrenciler bir araya geldi.
Program, İhracat ve Lojistik Topluluğu Topluluk Danışmanı Doç. Dr. Makbule Hürmet Çetinel’in açılış konuşması ile başladı. Ardından Lojistik Yönetimi Bölümü öğrencisi ve topluluk başkanı Serap Yılmaz söz alarak katılımcıları selamladı.
Konferansta Lima Lojistik Denizyolu Lojistik Müdürü Özcan Özdemir ve Denizyolu Operasyon Sorumlusu, Uşak Üniversitesi Lojistik Bölümü mezunu Penbenur Deniz Kabacan konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar; lojistiğin tanımı, sektörün başlangıcı, günlük yaşamdaki yeri, Türkiye’nin ve Anadolu’nun stratejik konumu ile denizyolunun dış ticaretteki önemine değindi.
Küresel Gelişmelerin Lojistik Sektörüne Etkileri
Lima Lojistik Denizyolu Lojistik Müdürü Özcan Özdemir konuşmasında; Rusya–Ukrayna krizi, tahıl koridoru süreci, İsrail–Filistin savaşı gibi küresel gelişmelerin lojistiğe etkileri; taşıma türlerine göre dış ticaretin şekillenmesi ve denizyolu taşımacılığındaki güncel trendleri dinleyicilerle paylaştı.
Özdemir; konuşmasının devamında, karayolu, havayolu ve demiryolu taşımacılığındaki son gelişmeler, Ro-Ro hatları, e-ticaret lojistiği, afet lojistiği ve “Lojistikte Geleceğin Kilidi: 6PL” kavramn ı ele alındı. Ayrıca Özcan Özdemir; yeşil mutabakat, karbon sınır vergisi ve dijital dönüşümün sektöre etkileri aktarıldı.
Mezun Öğrenci Deneyimlerini Paylaşımı
Deniz taşımacılığı ile ilgili önemli bilgiler paylaşan Denizyolu Operasyon Sorumlusu, Uşak Üniversitesi Lojistik Bölümü mezunu Penbenur Deniz Kabacan, mezun olduğunu üniversitede konuşmacı olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Etkinliğin kapanışında teşekkür belge takdimleri gerçekleştirildi.