HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Öğrencileri UDEK Kongresi Gerçekleştirdi
22 Ekim 2024, Salı
Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Öğrencileri UDEK Kongresi Gerçekleştirdi

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından 19-20 Ekim 2024 tarihleri arasında ‘‘Uşak Diş Hekimleri ve Öğrenci Eğitim Kongresi (UDEK)’’ gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören kongrede 650 katılımcı ve ikisi yabancı 14 konuşmacı yer aldı.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde iki gün boyunca süren kongrenin açılışına Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş, Prof. Dr. Lütfi Özav ile Prof. Dr. Osman Birgin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Güngör, davetliler, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, kongre, çalıştay ve sempozyum gibi bilimsel faaliyetlerin önemini vurguladı. Diş Hekimliği Fakültesini verdiği eğitimden, akademik çalışmalarına, hasta bakımı ve tedavisinde gösterdiği başarıdan dolayı tebrik eden Rektör Savaş, Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine de böylesi bir etkinlik düzenlemelerinden dolayı teşekkür etti.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Güngör ise yaptığı konuşmada, UDEK kongresi için verilen destek ve emeklerden bahsederek kongreye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Diş Hekimliği Fakültesi olarak UDEK kongresinin geleneksel hale gelmesi için ellerinden gelen tüm gayret ve özveri ile çalışmaya devam edeceklerini belirten Dekan Prof. Dr. Güngör, destek veren özel ve tüzel tüm kurum ve kuruluşlara, Diş Hekimliği Fakültesi akademik ve idari personeline, öğrencilere, tüm katılımcı ve konuşmacılara teşekkür etti.

İki gün süren kongrede Prof. Dr Gülperi Koçe ‘‘Temporomandibular Eklem Teşhisi ve Tedavileri, Doç. Dr. Mustafa Gündoğar- Kök Kanal Irrigasyonunda Teknolojinin Önemi, Prof. Dr. Ece Eden ‘‘Dental Travmada Acil Protokolü’’, Dra. Marilia Daniela Busnardo Canadas ve Öğretim Görevlisi Hilal Tarkan ‘‘Sleep Apnea and How Dentistry Can Help’’, Prof. Dr. Bilal Yaşa ‘‘Anterior Diastemaların Estetik Restorasyonlarında Klinik İpuçları’’, Prof. Dr. Uğur Tekin ‘‘Sinüs Augmentasyonu mu Yoksa Kısa İmplant mı?’’, Dr. Tolga Yüksel ‘‘İmplant Öncesi Değerlendirmede Radyolojik Kriterler’’, Dr. Sina Saygılı ‘‘Sanal Hastalar’’, Dr. Cristina Rizea ‘‘Tooth Transplantation - Expanding the Horizons of Prosthetics’’, Dr. Öğr. Üyesi Ongun Çelikkol ve Dr. Öğr. Üyesi Berk Çelikkol ise Protetik ve Endodontik Paradigmalar: İmplant ve Kanal Tedavisi Arasında Klinik Karar Algoritmaları’’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Ayrıca Dr. Öğr. Üyesi Ongun Çelikkol, Dr. Öğr. Üyesi Berk Çelikkol, Doç. Dr. Umut Yiğit uygulamalı eğitim ve Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Tavşan "Endodontide Döner Alet Sistemleri" konulu workshop verdiler.

Kongrede sunumların yanı sıra uygulamalı kurs ve workshoplar da gerçekleştirildi.