HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesinin İlk Mezunları TUS Başarılarıyla Göz Doldurdu
10 Ağustos 2024, Cumartesi
Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesinin İlk Mezunları TUS Başarılarıyla Göz Doldurdu

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2023 yılında verdiği ilk mezunlarıyla büyük bir başarıya imza attı. 2017 yılında kurulan ve altı yıllık zorlu bir eğitim sürecinin ardından mezun olan 44 kişilik ilk grup, tıp dünyasına adım atarak sağlık sektörüne katıldılar. Henüz mezuniyetlerinin üzerinden bir yıl bile geçmeden, bu grubun 22 üyesi Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) büyük başarı göstererek ülkemizin çeşitli hastanelerinde asistanlık eğitimine başladılar.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahşan Ilıkçı Sağkan, fakültenin ilk mezunlarının TUS sınavındaki başarılarıyla gurur duyduklarını belirtti. Sağkan, "Fakültemizin çiçeği burnunda genç ilk mezunları, aldıkları nitelikli eğitimin kalitesini TUS'taki başarılarıyla kanıtladılar. 2023 mezunlarımızdan 22’si, uzmanlık eğitimine hak kazanarak ülkemizin çeşitli bölgelerinde asistanlık yapmaya başladı. Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak, öğrencilerimizin bu başarılarından dolayı gurur duyuyoruz ve onların kariyer yolculuklarında her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda mezun olacak yeni öğrencilerimizle tıp dünyasına ve sağlık ordumuza yetenekli ve donanımlı hekimler yetiştirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ise TUS’ta başarı gösteren Tıp Fakültesi 2023 mezunlarını tebrik ederek ‘‘Tıp Fakültemizden aldıkları kaliteli eğitimle donanımlı birer doktor olarak ülkemize hizmet edecek olan mezunlarımızı kutluyorum. Tıp Fakültemizin tüm öğretim elemanları özverili çalışmalarıyla öğrencilerimizi yetiştiriyorlar. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

TUS'ta başarılı olarak asistan eğitimine hak kazanan Uşak Üniversitesi mezunlarının Anabilim Dallarına göre dağılım şu şekilde gerçekleşti;