HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi Toplumsal Katkı Faaliyetlerine Devam Ediyor
8 Ağustos 2024, Perşembe
Uşak Üniversitesi Toplumsal Katkı Faaliyetlerine Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Eğitim Protokolü’ imzalandı.

Uşak Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Vali Dr. Turan Ergün, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahşan Ilıkçı Sağkan ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel katıldı.

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Uşak’ta yer alan ilkokul öğrencileri ve velilerine yönelik olarak düzenlenecek olan eğitimler ve etkinlikleri kapsayan protokol 2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz ve bahar dönemlerinde gerçekleşecek.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş protokolün Uşak’a hayırlı olmasını dileyerek ‘‘İmzaladığımız ‘Eğitim Protokolü’ kapsamında Tıp Fakültesi öğretim elemanlarımız, ilkokullarda sağlıklı beslenme ile ilgili öğrenci ve veli eğitimleri düzenleyecek, farkındalık arttırma ve sağlıklı beslenme ile ilgili yaygınlaştırma faaliyetleri yürütecekler. Başta Valiliğimiz olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Tıp Fakültesi Dekanlığımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Üniversitelerin önemli görevlerinden birinin de ‘Toplumsal Katkı’ çalışmaları yürütmek olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Savaş ‘‘Uşak Üniversitesi olarak, toplumun her kesimine yönelik toplumsal katkı çalışmaları içeren iş birliklerine ve sosyal sorumluluk hizmetlerine hız kesmeden devam etmekteyiz. Uşak Üniversitesinin her biriminde, hem Uşak’a hem de bölgemize yönelik toplumsal katkı faaliyetleri planlanmaktadır. Özellikle oluşturduğumuz ve Uşak’ın tüm kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerin yer aldığı ‘Danışma Kurulu’ vasıtasıyla sürdürülebilir işbirliğini sağlayarak toplumsal katkı konusunda neler yapılabileceğini istişare ediyoruz. Böylesi önemli bir konudaki çalışmalarımıza katkı sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.