HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / DTS Tasarım Merkezimizin Tasarımları AB Acil Sağlık Ekibi Tarafından Beğenildi
28 Temmuz 2024, Pazar
DTS Tasarım Merkezimizin Tasarımları AB Acil Sağlık Ekibi Tarafından Beğenildi

-Uşak Üniversitesi ülkemizin önde gelen kamu kurumlarına yaptığı başarılı üniforma tasarımlarından sonra ulusal sınırları da aşarak Avrupa Birliğinden sipariş alıyor.-

Personel kıyafetleri ve teçhizatlarının hazırlanması için Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım Uygulama Merkezi (DTS Tasarım Merkezi) ile anlaşan Avrupa Birliği Acil Sağlık Ekibine (RescEU – EMT) DTS Tasarım Merkezi tarafından hazırlanan kıyafet ve teçhizat tasarımlarının sunumu yapıldı.

Uşak Üniversitesinin Tasarımlarına Uluslararası İlgi

İstanbul’da gerçekleşen ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, DTS Tasarım Ekibi ve RescEU - EMT Komisyon Başkanı Bastian Harms’ın katıldığı toplantıda Avrupa Birliği Acil Sağlık Ekibi Konsorsiyumuna hazırlanan tasarımlar sunularak görüşleri alındı. Avrupa Birliği'nden Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Lüksemburg, Portekiz, Romanya ve Türkiye'nin olduğu 8 farklı ülkenin katılım gösterdiği konsorsiyum tarafından tasarımlar beğeniyle karşılandı.

Kurulduğu günden bu yana yaptığı tasarımlarla her zaman öne çıkan DTS Tasarım Merkezinin yaptığı bu tasarımlarla hem Uşak Üniversitesi hem de ülkemiz için önemli bir çalışma yaptığının altını çizen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Büyük ölçekli doğal tehlikelerden veya insan kaynaklı felaketlerden etkilenen nüfusa acil tıbbi desteği artırmak amacıyla kurulan ve üç tip 2 Acil Sağlık Ekibi (EMT2) ve 17 uzman bakım ekibinin bulunması planlanan rescEU EMT ekiplerinin kıyafetlerini üniversitemiz tasarlıyor. Toplantıda, DTS Tasarım Merkezimiz bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın hazırladığı tasarımlar katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Hazırlanan tasarımlarda hem kurumsal kimlik ön plana çıkarıldı hem de kullanıcıların sahada rahat etmesi önemsendi. Bu başarılı çalışmalar için DTS Tasarım Merkezini ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Toplantının sonunda RescEU - EMT Komisyon Başkanı Bastian Harms ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş iyi niyet protokolüne imza attılar.