HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, 'Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor' Projesinin Kursiyerleriyle Bir Araya Geldi
23 Temmuz 2024, Salı
Rektör Savaş, 'Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor' Projesinin Kursiyerleriyle Bir Araya Geldi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, "Youth are working Uşak is Developing" (Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor) adlı Avrupa Birliği NEET Projesinin ikinci grup kursiyerleriyle bir araya geldi.

Uşak Üniversitesi Sosyal Tesislerde gerçekleşen buluşmaya Rektör Savaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Zafer Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Boz, Uşak Üniversitesi Teknoloji ve Transfer Ofisi (UTTO) Koordinatörü Doç. Dr. Atike İnce Yardımcı, UTTO öğretim elemanları ve projede yer alan eğitmenler de katıldı.

"Youth are working Uşak is Developing" (Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor) projesi kapsamında eğitim alan gençlerle tek tek sohbet edip katıldıkları kurslarala ilgili görüşlerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, "Youth are working Uşak is Developing" (Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor) projesi hem Uşaklı işletmeler hem de Uşak’ta bulunan gençler için önemli bir fırsattır. Gençlerimiz burada kendilerini geliştirip bölgemizin ihtiyacı olan önemli sektörlerle ilgili eğitimler alırken bölgemizdeki işletmelerimiz de ihtiyaçlarına uygun iş gücüne sahip oluyorlar. Uşak Üniversitesi olarak sadece üniversitemizi kazanıp bölümlerimize yerleşen gençlerimize değil bölgemizdeki çalışmak isteyen gençlerimize de yol gösterip meslek sahibi yapmak bizim için gurur verici. İnanıyorum ki kursumuzu başarıyla tamamlayan gençlerimiz güzel noktalara gelecekler. Bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

İkinci grup kursiyerler ‘Konfeksiyon Elemanı (Tekstil ve Deri), Grafik Tasarımcı, Dokuma Makinesi Operatörü, Bilgisayar Destekli Reklam Tasarımcı ve Ön İplik Operatörü’ dallarında eğitim alıyorlar.

NEET Projesi kapsamında Grafik Tasarımı Eğitimi alan Şeref Furkan Taşkın, alanla ilgili sektörde kullanacakları birçok eğitimi alarak donamlı hale geldiklerini ve vizyonlarının gelişip yeni fikirlere sahip olduklarını belirtirken çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Proje kapsamında Reklam Tasarım Eğitim alan Funda Çurko kurs ile ilgili şunları kaydetti: “Proje sayesinde networküm gelişirken sektörde kullanacağım programları öğrendim. Aldığımız sosyal beceri dersi sayesinde kendimi daha iyi ifade etmeye başladım. Uşak Üniversitesine böyle bir fırsatı bize verdikleri için çok teşekkür ederim.” 

Ön iplik operatörlüğü eğitimi alan Hasan Karaca, kursta aldığı eğitimler sayesinde ön iplik sektöründe çalışmak için kendini hazır hissettiğini söylerken “Tekstil alanında gelişmiş bir kent olan Uşak’ta bu eğitimi almak istedim. Kurs boyunca hem teorik hem de uygulamalı eğitimler aldık. Fabrikaları gezerek yapacağımız işi yakından tanıdık. Ayrıca aldığımız sosyal beceri eğitimi ile kendimizi geliştirdik.” dedi.

Zafer Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Boz toplantıya katılan kursiyerlere bir sunum yaptı. Doç. Dr. Boz, yaptığı sunumda gençlere teknokentlerin sunduğu imkanların yanı sıra kendi işini kurmak isteyen gençlere devletin ve kurumların verdiği destekler hakkında da bilgi verdi.