HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi QS Avrupa Üniversite Sıralamasında Yer Almaya Devam Ediyor
12 Temmuz 2024, Cuma
Uşak Üniversitesi QS Avrupa Üniversite Sıralamasında Yer Almaya Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıl ilk defa QS sıralamasında yer alan Uşak Üniversitesi, bu yıl da Türkiye’den QS Avrupa 2025 sıralamasına girmeyi başaran 72 üniversiteden biri olarak başarısını devam ettiriyor.

İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu olan Quacquarelli Symonds (QS) tarafından açıklanan QS Avrupa 2025 Üniversite Sıralamasında (QS-Europe 2025) Avrupa’daki 684 yükseköğretim kuruluşu arasında yer almaya devam eden Uşak Üniversitesi listede; Avrupa Üniversite-Batı Asya sıralamasında (Europe University Rankings - Western Asia) 61’inci sırada, QS Avrupa Üniversiteler sıralamasında (Europe University Rankings) 601+ sırada yer aldı.

Rektör Savaş: ‘‘Uluslararasılaşma çalışmalarımız devamlılık arz eden başarılarımızla pekişiyor.’’

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2018 yılından itibaren yapılan çalışmalarla uluslararası sıralamalarda yer aldıklarını belirterek ‘‘Uluslararasılaşma çalışmalarımız devamlılık arz eden başarılarımızla pekişiyor. Geçen yıl QS Avrupa 2024 sıralamasında da yerimizi almıştık. Bu sene de aynı listenin 2025 sıralamasında yer alıyoruz. Dünya çapındaki saygın akademik derecelendirme kuruluşlarından olan QS (Quacquarelli Symonds) tarafından yapılan ve ‘Araştırma, İstihdam, Öğretim, Küresel Katılım ve Sürdürülebilirlik’ göstergelerinin dikkate alındığı 2025 Avrupa Üniversite Sıralamasında (QS-Europe) Avrupa’daki 684 yükseköğretim kuruluşu arasına girdik. Bu sene Türkiye’den 72 üniversitenin değerlendirildiği listede yer almaya devam etmekten dolayı mutluyuz. Hedefimiz her zaman daha da üst sıralara çıkarak kalitemizi arttırmaktır’’dedi.

Uşak Üniversitesinin; Times Higher Education (THE) World University Rankings, SCImago Institutions Rankings- Universities, Webometrics Ranking of World Universities, URAP ve UI Green Metric gibi uluslararası dünya sıralamalarında yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. Savaş açıklamasında ‘‘Uşak Üniversitesi ailesi olarak ortaya koyduğumuz hedefler ve bu hedeflere ulaşmak üzere attığımız adımlar başarıyı da beraberinde getiriyor. Başarılarımızda emeği geçen tüm Uşak Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.