HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesi, THE Impact Rankings Üniversitelerin Etki Sıralamasında Yer Almaya Devam Ediyor
12 Haziran 2024, Çarşamba
Uşak Üniversitesi, THE Impact Rankings Üniversitelerin Etki Sıralamasında Yer Almaya Devam Ediyor

Dünyadaki üniversiteleri Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine göre değerlendiren İngiltere merkezli Times Higher Education (THE), “Impact Rankings-Üniversitelerin Etki Sıralaması 2024” listesini açıkladı.

Dünyadaki yükseköğrenim kurumlarıyla ilgili araştırmalar yapan ve raporlar hazırlayan THE, 2024 yılında 125 ülke ve bölgeden toplam 1963 üniversiteyi araştırma, yönetim, sosyal yardım ve öğretim olmak üzere dört alanda ve 17 göstergede değerlendirdi. Uşak Üniversitesi, 2024 yılında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDGs) kapsamında gerçekleştirilen sıralamada, geçen yıla göre bir üst seviyeye yükselerek dünyadaki 1001-1500 üniversite arasında yer aldı.

Türkiye’den 91 üniversitenin yer aldığı listede Uşak Üniversitesi “SDG-4, Nitelikli Eğitim”, “SDG-7, Uygun Fiyatlı ve Temiz Enerji”, “SDG-9 Endüstri Yenilik ve Altyapı” başlıklarında 401-600’de yer alırken SDG -5 Temiz Su ve Arıtma” ve SDG-11 Sürdürülebilirlik” başlıklarında 601-800’de “SDG-5, Cinsiyet Eşitliği” ile “SDG-17, Amaçlar İçin Ortaklıklar” başlıklarında ise 801-1000’de yer alarak 17 başlığın 10 tanesinde birden dereceye girmeyi başardı.

Uşak Üniversitesinin 2024 Times Higher Education Etki Sıralaması (Impact Rankings) listesine bir kez daha girmesinin gurunu yaşadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversite olarak uyguladıkları kalite çalışmalarıyla stratejik hedeflerinde emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Rektör Savaş açıklamasında “Listeye Türkiye’den 100 üniversite girmiş. Listedeki birçok üniversite bizden daha eski tarihe sahip. Uşak Üniversitesi olarak 18 yıl gibi kısa bir sürede sadece Türkiye’nin değil dünyanın saygın üniversiteleri arasına adımızı yazdırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarımızın temelini üniversitemizde uyguladığımız kalite çalışmaları, akreditasyon ve uluslararasılaşma oluşturuyor” dedi.

Uşak Üniversitesinin bu başarısında başta yöneticiler olmak üzere bütün akademik ve idari personelin katkısı olduğunu ve kendilerine teşekkür ettiğini söyleyen Prof. Dr. Ekrem Savaş, THE tarafından yapılan sıralamanın yükseköğretim kurumları açısından önemli olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “2024 YKS Tercih döneminde üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz sadece bir alanda meslek sahibi olmakla kalmayacak uluslararası alanda dünyanın tanıdığı ve diplomasının uluslararası geçerliğini olan bir üniversitede eğitim alma fırsatını da yakalayacak.’’