HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinin 3 Programından Daha Akreditasyon Başarısı
7 Haziran 2024, Cuma
Uşak Üniversitesinin 3 Programından Daha Akreditasyon Başarısı

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yer alan İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi bölümleri; Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından akredite edildi.


Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sosyal, beşeri ve temel bilimler lisans programlarının gelişiminin teşvik edilmesi, sürekli iyileştirilmesi, eğitim-öğretim kalitesinin güvence altına alınması, İşletme, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri, İktisat/Ekonomi, Finans, Bankacılık, Çalışma Ekonomisi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans Programlarının değerlendirme ve akreditasyon faaliyetlerini göstermek üzere  hizmet veren ve dünyanın birçok akreditasyon kuruluşuna üye olan  STAR değerlendirme takımı tarafından Kasım 2023 tarihinde saha ziyareti ile başlayan ve  Nisan 2024 tarihinde tamamlanan değerlendirme sonrasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin, İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi bölümlerinin akreditasyonu tamamlandı.

Uşak Üniversitesinin Toplamda 12 Programı Akredite oldu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yapılan kutlama programında konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlanmasından dolayı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kutlarken Uşak Üniversitesinin akredite olan bölüm sayısının 12 çıkmasının gururunu yaşadıklarını belirtti. Rektör Savaş, “Akreditasyon, bir yükseköğretim kurumunun güvenirliliğini ve tanınmasını sağlayan, o programın belirli standartlara sahip olduğunu belgeleyen bir sertifika. Öğrencilerimiz İİBF’nin aldığı bu akreditasyon sayesinde dünyanın birçok yerinde daha kolay iş bulup çalışacaklar. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde program akreditasyonu başvurusu yapan bölümlerimizin özverili çalışmaları karşılığını buldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemizdeki diğer bölüm ve programlarımızda da akreditasyon süreçleri devam ediyor. Onların da en kısa sürede akredite olacaklarına inanıyorum. Kalite, son noktası olan bir hedef değil hiç bitmeyecek bir süreçtir. Bunun bilinciyle Uşak Üniversitesi olarak temel gayemiz; tüm birimlerde kaliteyi yakalayarak, eğitimin niteliğini en üst seviyeye çıkarmaktır.” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Taş ise akreditasyon sürecinde emeği geçen tüm fakülte öğretim elemanlarına teşekkür etti.