HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / “Semâdan Sînelere Kur’an” Konferansı Gerçekleşti
6 Haziran 2024, Perşembe
“Semâdan Sînelere Kur’an” Konferansı Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, İslami İlimler Fakültesi ve Anadolu İrfanı Öğrenci Topluluğunun birlikte düzenlediği “Semâdan Sînelere Kur’an” konulu konferans Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Birgin, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İslami İlimler Fakültesi Öğrencisi Melih Çetinkaya Kur’an-ı Kerim tilavet etti.

İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yusuf Kabakçı açış konuşmasında yeni yönetim olarak Kur’an odaklı bir programla faaliyetlerine başlamak istediklerini ve bu nedenle programı tertip ettiklerini, amaçlarının İslami ilimlerin en temel kaynağı olan Kuran-ı Kerim’in Müslümanları dönüştürmedeki gücüne vurgu yapmak olduğunu ifade etti.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Pof. Dr. Ali Yılmaz da selamlama konuşması yaparak emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, konuşmasına kendi kariyerini anlatarak başladı. Dr. Şahin, sonrasında başkanı olduğu kurulun görev ve faaliyetlerinden bahsetti. Devamında ise Kur’an-ı Kerim’in nüzul sürecinden günümüze Müslümanlar için önemine değinen Dr. Osman Şahin, Kur’an’ın okunması, ezberlenmesi, ahkâmının uygulanması ve ahlakıyla ahlaklanmanın değerini anlattı. Ayrıca özellikle İslami ilimler öğrencilerinin Kur’an hizmetlerinde görev alabilmeleri için yapmaları gerekenlerden bahseden Dr. Şahin, konferans bitiminde konu hakkındaki soruları cevapladı.

Yoğun katılımın gözlendiği program teşekkür belgesi takdimiyle sonra erdi.