HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 2. Ulusal Bisiklet Festivali
31 Mayıs 2024, Cuma
2. Ulusal Bisiklet Festivali

Denizli, İzmir, Ankara, Sakarya, Tekirdağ gibi ülkenin pek çok kentinden bisiklet sporcularının katıldığı Uşak Üniversitesi 2. Ulusal Bisiklet Festivali sona erdi.

Üç gün süren festivalin ilk gününde festivalin açılışı yapıldı. Açılışa Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Yeşil Pedal Bisiklet topluluğu danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sevgi Karahan, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Rektör Savaş, personel ve öğrencilerle birlikte bisiklet sürerek etkinliğe aktif olarak katılım sağladı. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, festivalin açılış konuşmasında, sağlıklı yaşam ve çevre bilincinin önemine vurgu yaparak, bisiklet kullanımının yaygınlaşmasının hem bireysel hem de toplumsal faydalarına dikkat çekti. Savaş, bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirerek farkındalık oluşturduklarını belirterek etkinliği düzenleyen ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Açılış turunun ardından ilk gün yavaş bisiklet sürme yarışı, süslü bisiklet yarışı, MTB orman parkuru ve Karaağaç Göleti’nde kamp etkinlikleri gerçekleştirildi.

Festivalin ikinci günü olan 1 Haziran'da, katılımcılar Ulubey Kanyonu turuna (75 km) çıkarak, doğanın eşsiz güzelliklerini keşfettiler. Ayrıca, Ulubey Kanyonu Cam Teras ve Macera Parkı gezisi ile heyecan dolu anlar yaşadılar. Festivalin son günü olan 2 Haziran'da ise Altıntaş Göleti turu(46 km) düzenlendi, ardından Lidya Antik Kenti gezisi ile tarihi ve kültürel bir yolculuk yapıldı.

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, Uşak İl Jandarma Komutanlığı, Ulubey Belediyesi ve özel sektör tarafından desteklenen festival hakkında topluluk danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sevgi Karahan;  festivale ülkenin dört bir yanından bisiklet sporcularının katıldığını ve topluluk olarak amaçlarının temiz bir dünya ve çevre için her yaştan insanı bisiklet binmeye teşvik etmek olduğunu belirtti.