HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversite – Sanayi Buluşmaları Önemli İsimleri Ağırlamaya Devam Ediyor
31 Mayıs 2024, Cuma
Üniversite – Sanayi Buluşmaları Önemli İsimleri Ağırlamaya Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Üniversite-Sanayi Sektör Buluşmaları kapsamında Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GAİB) Koordinatör Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Fikret Kileci 29 Mayıs tarihinde öğrencilerle bir araya geldi.

Mustafa Kemal Paşa Amfisinde gerçekleşen buluşmaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Birgin, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mithat Yılmaz, Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Eren Öner, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Birgin, Uşak Üniversitesinin deri, tekstil ve seramik sektörlerinde ihtisaslaşan bir üniversite olduğunu ve Türkiye’de bir ilk olan Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Uygulama Araştırma Merkezinde çok önemli tasarımlara imza attığını belirtti. Prof. Dr. Birgin, Uşak Üniversitesinin alanında deneyimli ve başarılı kişileri öğrencilerle buluşturan etkinlikler düzenlediğini ve bugün de Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Koordinatör Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Fikret Kileci’yi misafir etmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir de bir konuşma yaparak Uşak’ın Türkiye ekonomisine katkılarını anlattı. Özellikle geri dönüşüm sektöründe ilk sırada yer alan Uşak’ta UTSO olarak yaptıkları proje ve çalışmaları aktaran Kandemir, Fikret Kileci’ye katılımlarından dolayı teşekkür etti.

GAİB Koordinatör Başkanı ve TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Fikret Kileci, öğrencilerle buluşmasında sektöre dair merak edilenleri ve kendi tecrübelerini paylaştı. Ayrıca GAİB’in bu yıl dördüncüsü düzenleyeceği Doku Kumaş Tasarım Yarışması hakkında bilgiler verildi.

İş hayatına dair önemli tüyoları öğrencilerle paylaşan Kileci öğrencilerin sorularını da cevapladı.

Tören teşekkür belgesinin taktimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.