HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 5. Uluslararası Hafta 4. Günde Uşak Kültürünün Tanıtılmasıyla Devam Ediyor
30 Mayıs 2024, Perşembe
5. Uluslararası Hafta 4. Günde Uşak Kültürünün Tanıtılmasıyla Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi 5. Uluslararası Haftanın (International Staff Week) 4’üncü gününde uluslararası konuklar Uşak’ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek ülkemiz ve Uşak kültürünü tanıtan etkinliklere katıldılar.

5. Uluslararası Haftanın her günü farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Hem Uşak’ta hem de bölgede çıkarılan tarihi eserlerin sergilendiği Uşak Müzesini ziyaret eden konuklar yüzyıllardır insanların yaşadığı bölge hakkında bilgi sahibi oldu. Önemli ticaret yolları üzerinde bulunan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Uşak’a dair belge ve eserler ile Karun Hazinelerinin sergilendiği müzeden sonra konuklara Cirit oyunu tanıtıldı.

-Uluslararası konuklardan Türklerin ata sporu ‘Cirit’e büyük ilgi-

Konuklar Rektör Prof. Dr. Savaş’ın da katıldığı program kapsamında Kalfa Korusunda at binip, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın da oyuncular arasında olduğu cirit oyununu izledi. Türk kültüründe önemli bir yeri olan Cirit oyununu konuklar ilgiyle karşıladı.

Konuklar Uşak gezisinin ikinci kısmında Blaundus antik kentini, Clandras Köprüsünü ve Ulubey Kanyonlarını ziyaret etti.

-Blaundus, Clandras ve Dünyanın 2. Büyük Kanyonu Ulubey Kanyonu hayranlık uyandırdı-

Uluslararası konuklar, Büyük İskender’in Anadolu seferinden sonra Makedonya’dan gelenler tarafından kurulan Blaundus antik kentinden sonra Karahallı ilçesinde bulunan tarihi köprü Clandras Köprüsünü ziyaret ettiler. Dünyanın en büyük ikinci kanyonu unvanına sahip Ulubey Kanyonunu da ziyaret eden konuklar hayranlıklarını dile getirdiler. Uşak’ta bulundukları süre boyunca birçok akademik ve kültürel etkinliğe katılan uluslararası misafirler kentin her noktasında farklı bir tarihi ve doğal güzellik görmenin mutluluğunu ifade ederek, Uşak Üniversitesine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiler.

4. günün sonunda katılım belgeleri davetlilere törenle takdim edildi. Törende Rektör Savaş, ülkemizin ve üniversitemizin tanıtımına katkı sağlayan bu güzel organizasyona emek ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.