HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 5. Uluslararası Hafta Etkinliklerinde 3. Gün
29 Mayıs 2024, Çarşamba
5. Uluslararası Hafta Etkinliklerinde 3. Gün

 

Bu yıl Uşak Üniversitesi tarafından 5’incisi düzenlenen Uluslararası Hafta 3’üncü gün etkinlikleriyle devam ediyor.

5. Uluslararası Haftanın üçüncü günü olan 29 Mayıs tarihinde ilk olarak Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve konuk üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları, Uşak Üniversitesinin şehir merkezinde açtığı ve öğrenciler ile personele hizmet veren Uşak Üniversitesi Kültür Konağında bir araya geldi. Buluşmaya Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Tolga Kargın’ın yanı sıra Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emir Kaya ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev de katıldı.

Etkinliğin ardından Rektör Savaş ve uluslararası konuklar Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’e bir ziyarette bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Dr. Ergün, Uşak Üniversitesinin bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği ‘‘Uluslararası Hafta’’ etkinliğinin Uşak’ın tanıtımına da katkı verdiğini dile getirdi. Ziyarette uluslararası konuklar Vali Dr. Ergün’e kültürlerine özgü hediyeler taktim etti.

Ziyaretlerin ardından konuklar Uşak Üniversitesi kampüsünde bulunan öğrenci yurtlarında da incelemelerde bulunarak Türkiye’deki öğrenci yurtları hakkında bilgi aldı.

Kampüste bulanan spor tesislerini de ziyaret eden konuklar Uşak Üniversitesinin öğrencilerine sunduğu imkânları yerinde görme fırsatı buldu. Ayrıca konuklar Türkiye’de bir ilk olan Deri, Tekstil ve Seramik Tasarım merkezi de ziyaret edep merkezin ulusal ve uluslararası fuarlarda sergilenen tasarımları hakkında bilgi aldı.

Konuklar Türkiye’nin 9 engelsiz kütüphanesinden biri olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinde de inceleme fırsatı buldular.

Üçüncü gün öğleden sonra 21 ülke 38 üniversiteden gelen uluslararası konuklar Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde “Minute Challenge: Cultural Exchange” kapsamında kültürleri ve üniversiteleri hakkında sunumlar yapıp tanıtıcı stantlar açtılar. 

Günün son etkinliği ise Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleşti. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan ebru sanatı konuklara tanıtıldı ve “Ebru Workshop”u gerçekleştirildi.