HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / 5. Uluslararası Hafta (International Staff Week) Açılış Töreni Gerçekleştirildi
28 Mayıs 2024, Salı
5. Uluslararası Hafta (International Staff Week) Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Uşak Üniversitesi tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Uluslararası Haftanın (International Staff Week) açılış töreni uluslararası konukların ve davetlilerin katılımıyla 28 Mayıs tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Bu yıl 21 ülkeden 38 üniversitenin 70’e yakın akademik ve idari personelinin katıldığı etkinliğin açılış töreninde Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcısı Önder Can, il protokolü, davetliler, akademik ve idari personel ile öğrenciler yer aldı.

Uşak Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Tolga Kargın, törenin açılış konuşmasında Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Beş yıldır gerçekleştirdikleri Uluslararası Hafta (International Staff Week) hakkında da bilgiler aktaran Doç. Dr. Kargın, Uşak Üniversitesinin uluslararasılaşmaya verdiği önemin altını çizerek tüm katılımcılara ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasına Uşak Üniversitesinin uluslararasılaşma stratejisi kapsamında, öğrenci ve personel hareketliliğinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak olan etkinliğin bu yıl beşincisini gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek başlayan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, uluslararası misafirleri Uşak’ta ve üniversitelerinde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında Uşak ve Uşak Üniversitesi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Savaş, “İlklerin Şehri” olarak nitelendirilen Uşak’ın hem Türkiye ekonomisine katkılarını anlattı hem de Uşak’ın tarihi ve doğa harikası alanları ile kültürel değerleri hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Uşak Üniversitesi hakkında da bir sunum yapan Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesinin akademik olarak uluslararası alanda sürekli yükselen başarı grafiğini ve öğrencilerine sağladığı akademik, sosyal ve kültürel olanakları uluslararası konuklarla paylaştı. Uşak Üniversitesi olarak uluslararasılaşmaya verdiği önemin altını çizen Prof. Dr. Savaş, bu stratejiyle yapılan çalışmalarla Uşak Üniversitesinin uluslararası derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında da her geçen yıl yükseldiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emir Kaya ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev insan hakları, dünyada yaşanan hak ihlalleri, insan haklarının korunması ve uluslararası barış konularını içeren birer konferans verdiler.

Konferansın ardından Fulbright Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Gaye Kuru da kültürel program kapsamında Türk kültürü hakkında bilgiler verdi.

Törenin son kısmında ise Sanat Koordinatörlüğünü Öğretim Görevlisi Dr. Onur Altıntuğ’un, koreografisini Öğretim Görevlisi Meltem Altıntuğ, Öğretim Görevlisi Hüsamettin Yüce Doğan ve mezun öğrencimiz halk oyunları antrenörü Emre Aslan’ın yaptığı Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi tarafından Türkiye’nin farklı yörelerinden halk oyunları ve sema gösterisi gerçekleştirildi.

Tören toplu fotoğraf çekim ve teşekkür plaketlerinin taktimi ile son buldu.