HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Uşak Üniversitesinde 5. Uluslararası Hafta Başladı
27 Mayıs 2024, Pazartesi
Uşak Üniversitesinde 5. Uluslararası Hafta Başladı

Uşak Üniversitesi tarafından geleneksel hale gelen ve bu yıl 27 Mayıs 2024 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 5. Uluslararası Hafta (International Staff Week) başladı.

Etkinlik, Uşak Üniversitesi kampüsünde Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından konukların karşılanmasıyla başladı. 21 ülkeden 38 üniversitenin akademik ve idari personelinin katıldığı 5. Uluslararası Haftanın (International Staff Week) ilk gününde Rektör Savaş, konuklar için hazırlanan tanışma programında “Hoş geldiniz” konuşması yaptı. Prof. Dr. Ekrem Savaş, konuşmasında bu yıl beşincisini gerçekleştirdikleri ‘Uluslararası Hafta’nın, Uşak Üniversitesi için önemini vurgularken bu tip etkinliklerin ikili işbirliklerini ve kültürel etkileşimi artırmak adına önemli olduğunu belirtti. Konuşmasında kısaca Uşak tarihi hakkında da bilgi veren Rektör Savaş, 5. Uluslararası Hafta kapsamında ülkemizin ve Uşak’ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıcı etkinlikler ve geziler de yapılacağını sözlerine ekleyerek ‘‘Uşak Üniversitesi olarak, siz değerli konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamaktan ve bu önemli etkinliği gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik sayesinde siz değerli konuklarımızla bilgi ve deneyim paylaşımında bulunuyoruz. Uşak’a ve Üniversitemize hoş geldiniz’’ dedi.

İlk gün etkinlikleri kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında ‘Uluslararası Öğrenci Buluşması’ yapıldı. Düzenlenen etkinlikte Uşak Üniversitesinde eğitim alan uluslararası öğrenciler kendi kültürlerini tanıtan stantlar açtılar. Uluslararası konuklar kültür stantlarını gezerek bilgi aldılar. Kültür Tanıtım stantlarının gezilmesinin ardından Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi büyük salonda Uluslararası Öğrenci Topluluklarının gösterileri gerçekleşti. Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesinde 2 bin 613 uluslararası öğrenci olduğunu aktararak uluslararası öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite olduklarını belirtti. Uluslararası Öğrenci Kurum Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Selvi de bir konuşma yaparak koordinatörlük olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Renkli anlara sahne olan gösteriler 5. Uluslararası Hafta konukları tarafından ilgiyle karşılandı. Uluslararası Öğrencilerin kültürlerini tanıcı gösterilerinin ardından konuklara ve öğrencilere yemek ve lokma ikramı yapıldı.

İlk gün ayrıca uluslararası konuklar fakülte ve meslek yüksek okullarını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkından bilgi alışverişinde bulundu.

‘5. Uluslararası Haftanın’’ ilk günü toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.