HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Üniversitemizde Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlaması Gerçekleşti
23 Mart 2018, Cuma
Üniversitemizde Dünya Sosyal Hizmet Günü Kutlaması Gerçekleşti

Üniversitemiz Sosyal Hizmet Bölümü ve Sosyal Hizmet Topluluğu tarafından Dünya Sosyal Hizmet Günü kutlaması 21 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Adem Duru, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadiye Tutsak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden davetliler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasında Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemile Zehra Köroğlu, Dünya Sosyal Hizmet Gününün, sosyal sorunlara dikkat çekmek, sosyal hizmet yararlanıcılarının seslerini duyurmak, sosyal çalışmacıların dayanışmasını sağlamak ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Sosyal Hizmet Uluslararası Federasyonu ve Uluslararası Sosyal Hizmet Okulları Birliği tarafından 1983 yılından bu yana her yıl mart ayının üçüncü Salı günü kutlandığını anlatarak sosyal hizmetin sosyal risklerle başa çıkmaya çalışan yoksul aileler, özellikle korunma ihtiyacı olan çocuklar, bakıma muhtaç engelliler, yaşlılar, kronik hastalar, şiddete uğrayan kadınlar ve hükümlüler içinde bulundukları umutsuzluk ve çaresizlik nedeniyle manevi desteğe ihtiyaç duyanların maddi ve manevi gelişimini sağlamayı amaçladığını ifade etti.

Dekan Prof. Dr. Sadiye Tutsak ise sosyal hizmetin, uygulamaya dayanan bir meslek disiplini olmasının yanı sıra, insanın ve toplumun değişmesi ve gelişmesine katkı sağlayan bir bilim disiplini olduğunu belirterek Sosyal Hizmet Bölümünün İ.İ.B.F. bünyesinde taban ve tavan puan olarak en yüksek öğrenci girişine sahip olduğunu ve ülkemizde artan refah düzeyiyle birlikte sosyal hizmetin anlam ve öneminin her geçen gün artacağını söyledi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş kadim tarihimizde sosyal hizmetlerin çok önemli bir yere sahip olduğunu ve toplumumuzda modern kurumsal yapıların öncesinde aile, akrabalık, yardım ve dayanışma kurumları arasında sıkı bir bağ kurulduğunu ifade ederek bu bağın modern toplumlarda hızla çözüldüğünü, modern kurumsal yapılanmaların yanı sıra geleneksel sosyal bağların aktif olarak devamlılığının önemli olduğunu belirtti.

Program, Sosyal Hizmet Öğrenci topluluğunun etkinliklerinin slayt gösteriminin ardından kutlama yemeği ile sona erdi.