HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Rektör Savaş, Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Toplantısına Katıldı
13 Mayıs 2024, Pazartesi
Rektör Savaş, Bölgesel Kalkınma ve İhtisaslaşma Toplantısına Katıldı

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı Değerlendirme Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Bitlis Eren Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa YÖK Yürütme Kurulu üyeleri, ihtisas üniversitesi rektörleri ve rektör yardımcıları, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

Program, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar konuşmasında, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesinin, 25 üniversiteyle birlikte başarıyla yürütülmekte olduğunu belirterek ‘‘Yükseköğretim Kurulu olarak, yükseköğretimde çeşitlilik, farklılaşma ve bölgesel gelişme odaklı bir planlama anlayışını son derece önemsiyoruz. Yapısal değişim niteliğinde olan en önemli girişimlerimizden biri olan 'Misyon Farklılaşması Odaklı İhtisaslaşma' çalışmalarımızı da bu kapsamda değerlendiriyor ve bu faaliyetlerimizi üniversitelerimiz ve tüm paydaşlarımızla birlikte güçlendirerek devam ettireceğimizi belirtmek istiyorum. Hâlihazırda 25 üniversitenin katılımıyla yürütülen Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında, üniversitelerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme gibi temel faaliyetlerinin yanı sıra, ilin ve bölgenin doğal, ekonomik, ticari, sanayi ve sosyal potansiyelini etkin bir şekilde kullanmak, yerel ekonomik hayatın gelişimine katkıda bulunmak ve bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amaçlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından “Genel Değerlendirmeler Toplantısı” yapıldı.