HABERLER
Ana Sayfa / Haberler / Hemşirelik Haftası Uşak Üniversitesinde Kutlandı
8 Mayıs 2024, Çarşamba
Hemşirelik Haftası Uşak Üniversitesinde Kutlandı

Uşak Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası Kutlama Programı” düzenlendi.

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav, Uşak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erkan Güvenç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özcan, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Uşak Üniversitesi Dans, Etkinlik ve Müzik Topluluğunun (USDEM) katkılarıyla hazırlanan müzik dinletisi ile başladı.

Müzik dinletisinin ardından bir açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfi Özav tüm hemşirelerin Hemşirelik Haftasını kutladı. Prof. Dr. Lütfi Özav, “Hemşirelik mesleği toplumsal ihtiyaçlardan doğan insan sevgisi, özveri ve sabır kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir. Hemşireler aile ve sağlık merkezinden ileri düzeyde tedavi ve yoğun bakım gerektiren hastalara kadar birçok alanda hizmet vermektedir” dedi.

Uşak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erkan Güvenç yaptığı konuşmada, hemşirelik mesleğinin sahadaki önemini vurgularken hemşireler tarafından geliştiren sağlık ürünlerinin altını çizdi. Güvenç, sağlık çalışanlarının her zaman kendilerini geliştirmeleri gerektiğinin de sözlerine ekleyerek Hemşirelik Haftasını kutladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Pr. Dr. Kadir Özcan ise konuşmasında sağlık personeli eğitimin önemine ve hemşirelerin sağlık sistemindeki yerine vurgu yaptı.

“Hemşireler sağlık için gerekli yaşam gücüdür.” diyen Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eda Kılınç İşleyen, konuşmasında “Hemşirelik sağlık hizmetlerinin omurgası olmasına rağmen genellikle mali kısıtlamalar ve toplumsal değersizleştirmeyle karşı karşıyadır. Desteklenen ve güçlendirilmiş bir hemşirelik iş gücü sağlık çıktılarını iyileştirmek için etkili bir çözümdür’’ ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmaları sonrasında Öğr. Gör. Zümra Ülker Dörttepe "Türkiye'de Lisansüstü Eğitim", Öğr. Gör. Doktor Aycan Çelik Esmer "Yurtdışında Lisansüstü Eğitim", Uzm. Hemşire Esin Erdem "Lisansüstü Eğitimin Hasta Bakımına Yansımaları", Dr. İrem Nur Özdemir ise "Lisansüstü Eğitimin Yönetime Yansımaları" başlıklı birer sunum yaptılar.

Sunumlardan sonra ‘TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’ kapsamında desteklenmeye hak kazanan projelerin öğrenciler tarafından tanıtımı gerçekleştirildi ve proje danışman hocaları ile öğrencilere başarılı belgeleri verildi.